Pan American Highway

Reisebrev

Her finner du reisebrevene jeg skrev når jeg var på veien. Turen tok 10 mnd  og distansen ble 55.000 km. En fantastisk reise som kan anbefales til de som vurderer noe tilsvarende. Klikk på landene under for å lese innleggene fra det aktuelle landet, eller begynn på toppen og jobb deg nedover for å lese deg gjennom hele turen. Lengre ned på denne siden kan du også lese deg litt om forberedelsene jeg gjorde før turen.

Reisebrev Norge – England 5 dager

Reisebrev Alaska 13 dager

Reisebrev Canada 11 dager

Reisebrev USA ca 3 mnd

Reisebrev Mexico 44 dager

Reisebrev Belize 10 dager

Reisebrev Guatemala 17 dager

Reisebrev El Salvador 9 dager

Reisebrev Honduras 2 dager

Reisebrev Nicaragua 8 dager

Reisebrev Costa Rica 9 dager

Reisebrev Panama 7 dager

Reisebrev Colombia 14 dager

Reisebrev Ecuador 10 dager

Reisebrev Peru 29 dager

Reisebrev Brasil 4 dager

Reisebrev Bolivia 4 dager

Reisebrev Chile 19 dager

Reisebrev Argentina 21 dager

En oppsummering kan leses her. Under er en liten bilde kavalkade som oppsummerer 10 mnd på veien.

Grensepasseringer

Hvordan grensepasseringene skulle gjennomføres var en del av det jeg forsøkte å sette meg inn i før avreise. Du må ha papirene i orden for å komme inn i ett land og ikke minst klare å komme seg ut av et land igjen med sykkelen. Mye av informasjonen lå allerede på Internett, men jeg valgte å kopiere mye av denne informasjonen inn på min egen hjemmeside slik at informasjonen skulle bli lett tilgjengelig når jeg trengte den.

Forsikring, vaksine, EPA etc

Reiseforsikring utover 3 mnd uten hjemreise er en utfordring og enda vanskeligere kan det være å få forsikring på en motorsykkel på en slik reise. Så informasjon om dette samt informasjon om vaksiner og EPA dokumenter ligger samlet her.

Flyfrakt av motorsykkel

Flyfrakt av motorsykkelen fra London til Anchorage, frakt rundt Darien Gap og flyfrakt fra Buenos Aires til Oslo var også utfordringer som jeg forsøkte å finne ut av før avreise. Bortsett fra problemet rundt Darien Gap var alt løst før avreise og prisene kan sees her.

Travel Warning

Visse land og visse områder kan til tider være litt mer risikabelt å være i en andre steder. Jeg forsøkte derfor før avreise å samle inn informasjon fra offentlige sider og kopiere det inn på min hjemmeside slik at jeg enkelt kunne finne det frem igjen føre jeg reiste inn i ett nytt land. Status på hvordan advarslene var den gang jeg reiste gjennom disse landene er samlet her.

Kart over stedene jeg overnattet på turen.

Jeg ser jo i statistikkene over de som besøker bloggen min at ganske mange besøker sidene som omfatter Pan American Highway turen. Så for at folk skal kunne se i hvilke byer jeg overnattet i løpet av turen har jeg lagt inn dette på ett kart. Alaska, Canada og i de nordlige delene av USA hvor jeg bodde en del i telt er ikke teltplassene eksakt plassert på kartet, men jeg tror like vell plasseringene av merkene på kartet er noen lunde riktig.

Selve turen tok 10 mnd å gjennomføre. Mange ganger var jeg ett sted mer enn en natt så antall markeringer tilsvarer ikke like mange dager som turen tok å gjennomføre.