Dag 13 i Alaska og dag 1 i Canada. Fremme i Dawson City.

Fikk en skikkelig dose med søvn i natt. Gikk til senges (teltet altså) ca 2330 å sov helt til ved 9 tiden. Fyrte opp primusen,  laget oss en frokost å begynte å pakke sammen. John må stort sett gjøre noe småtteri med sykkelen hver dag å siden det ikke ble gjort i går kveld ble det en liten jobb på morgenkvisten.

image

Siden jeg var ferdig pakket og påkledd stakk jeg i forveien. Vi har kjørt sammen nå i noen dager så det var greit med litt ‘alene tid’.

Veiene er flotte og naturen er flott her oppe i Alaska. Temperaturen ligger på over 20 tallet nesten hele dagen å viste 25 på det meste.

image

Top of the world road Yukon
Top of the world road Yukon

Etter en lunch i Tok, tok vi av fra den veien vi normalt skulle kjørt for å komme oss nedover til Seattle og valgte heller ‘Top off the word’ veien over til Dawson City.

Lunch i Tok
Lunch i Tok

Her er det mulighet for å kjøpe seg en sjappe 🙂

Sjappe til salgs
Sjappe til salgs

Lett tilgang til elg kjøtt-

Elgkjøtt
Elgkjøtt

Strekningen Tok – Dawson City er på ca 180 miles. De 70 første miles’ene er asfalterte og de siste 110 miles’ene er en blanding av grus og asfalt  (mest grus). Det siste stykket opp til den Canadiske grensen var nydelig asfalterte veier og 100 meter etter grensen var det tilbake på grusen. Men både John og jeg liker oss på grusen så ingen sure miner her 🙂

Grenseovergangen til Canada
Grenseovergangen til Canada

Det ser muligens kaldt ut, men temperaturen selv her oppe i fjellene ligger på overkant av 20 grader.

Canada
Canada

Grusveiene var bra. Delvis rullegrus men like fullt flotte veier uten alt for mange overraskelser.  Man holder lett en masjfart på 50 miles ++ (80km/t) å så får man heller roe ned i svingene.

Største ‘problemet’ er støvet. Heldigvis er det nesten ikke trafikk så det er bare å holde avstand oss i mellom på 500m eller mer så går det greit.

Dawson City
Dawson City

Vi fant ett Hostel ved Yukon river hvor vi fant ut at det kunne være greit å slå seg til ro for kvelden.

image

Han som driver denne plassen er en Tysker som har fartet mye rundt og bl.a. vært på en 15 år lang sykkeltur.  Så det ble noen historier og reisetips før vi kom oss inn i hytten vi skulle overnatte i.

image

Bl.a. fikk vi greie på at grenseovergangen vi nettopp hadde kjørt gjennom hadde åpnet for 4 dager siden. Så hadde vi vært noen dager tidligere ute kunne vi faktisk ikke kjørt den veien hit til Dawson City.  Å årsaken til at grenseovergangen nettopp var åpnet var at Yukon river nettopp var blitt isfri. Man må nemlig ta ferge over til Dawson City i fra denne siden som vi kom.

John hadde sikkert ikke pinset klokka si til Canadisk tid så han heiv seg på fergen som går 24/7 å bare tar 2 minutter mens jeg slo meg til ro her i hytta som hverken har strøm eller vann.

image

Vet ikke helt hvilke planer John hadde når han tok fergen over Yukon river men regner med det var en av disse tipsene som gjorde at han dro 🙂

Antagelig alternativ 14 å så er jeg usikker på om det blir alternativ 26 eller 27.

image

image

image

Det nye video kamerat ble montert i dag så endelig kan jeg begynne å filme litt. Siden hytta ikke har strøm og pc’en trenger lading får jeg ikke gjort noe med det nå men skal forsøke å laste opp litt en vakker dag.  Har også tatt en del bilder med fotoapparatet men foreløpig får jeg bruke de bildene jeg har her på mobilen.

Denne lille rakkeren fant pizza boksen til John men vi sjeket inn og synes det var helt ok met litt pepperoni 🙂

Pepperoni
Pepperoni
Squirrel
Squirrel
The red cabin
The red cabin
The red cabin
The red cabin

Folk her i Canada og også i Alaska er overrasket over temperaturen nå om dagen. Selv fryktet jeg kulde og snø her nord og jeg hadde nok normalt sett hatt rett i mine bekymringer men akkurat dette året har altså både våren og sommeren kommet utrolig tidlig. Ulempen har selvfølgelig vært de store vann mengden i elvene i nærheten av Deadhorse men også den store faren for skogbrannfare.  Her i Dawson City hadde det vært 5 minutter med litt nedbør i går og x antall lynnedslag og det hadde resultert i 3 skogbranner som de heldigvis ved hjelp av fly og helikopter hadde klart å slukke kjapt. Så lokalbefolkningen håper på regn mens jeg håper regnet først kommer etter at vi har dratt.

Mulig dere som leser synes teksten blir litt kjedsommelige men bloggen blir min form for dagbok så jeg selv skal kunne holde track på hva som skjedde når og hvor. Når jeg kommer hjem etter denne turen vil (med min hukommelse) alle opplevelsene, folkene, elvene, overnattingplassene være en lang rekke med inntrykk som blir vanskelig å sette i rekkefølge hvis jeg ikke har teksten på bloggen og dateringen på bildene å sortere etter.

En kommentar om “Dag 13 i Alaska og dag 1 i Canada. Fremme i Dawson City.”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..