Dag 12 i Alaska. Lørdag 23 mai

Endelig kom beskjeden om at syklene var ankommet Anchorage.  Dermed var det bare å pakke sammen alt vi hadde tatt med oss fra Deadhorse  (ikke så mye for min del), sjekke ut av rom 106 på Alaska backpackers hostel, bestille en taxi, ta farvell med de vi hadde blitt kjent med å komme seg til  Northern Air Cargo sin terminal.

image

John er klar for avreise.

Heldigvis så syklene bra ut når vi fikk dem så hele prosessen med å få syklene og gjøre unna betalingen på 404$ gikk kjapt og greit. I etterkant ser jeg at att noe har skjedd med venstre koffert men har ikke helt funnet ut hva det feiler den enda. Lokket går ikke skikkelig igjen så neste gang jeg tømmer den helt får jeg se hva jeg kan gjøre.

Første prioritet var så å få bensin på tanken. Det begynte å bygge seg opp mørke skyer og noen regndråper kom også så vi fant ut at det bare var å komme seg avgård så fort som mulig.

Neste destinasjon er Dawson City så vi la kursen mot Tok. Været ble bare bedre og bedre å snart var vi oppe i rundt 22°C. Etter som syklene så forferdelig ut når vi kom til Deadhorse å Northern Air Cargo ikke hadde vasket syklene våre stoppet vi i løpet av dagen å i alle fall fikk gitt de en foreløpig vask.

Veiene i dag var flotte asfalterte veien i flott natur. Vi kjørte forbi 2 isbreer, hadde elven som en følgesvenn store deler av dagen og snødekte fjellkjeder på vår høyre side.

John bestemte seg for å ta en lur langs veikanten men jeg kjørte ett stykke videre til en plass hvor flere 10 tals familier hadde slått seg til ved elven for å fiske å kjøre båt. En annen motorsyklist stoppet også, å han skulle også kjøre litt av de samme stedene som oss i Nord Amerika men så var hans plan å reise videre til Asia. Navn og telefonnummer ble utvekslet.

image

Vi fant ved 19 tiden en RW camping hvor vi slo oss til ro for kvelden etter å ha handlet litt mat.

image

Som alltid er folk snakkesalig å folk kommer gjerne bort allerede før man har fått opp telte for å høre hvor fra og hvor til ferden går. Stadig vekk er det også folk med relasjoner til Norge. På Alaska backpackers hostel  var det en med Norsk kjæreste, her på campingen var tipp tipp oldefaren til ho som jobbet i resepsjonen Norsk.

Maten ble bare pakket ned i baggen som ligger på utsiden av teltet så vi får håpe det ikke kommer noen sultne dyr i natt 🙂

En kommentar om “Dag 12 i Alaska. Lørdag 23 mai”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..