På besøk hos Jofama

Da ble det en tur over fjellet igjen. Målet var et besøk hos Jofama for å prøve noen av klærne i 2018 kolleksjonen. Det var meldt storm og orkan på Vestlandet, så det gjaldt å komme seg over fjellet før vinden tok seg opp.

Hemsedalsfjellet
Hemsedalsfjellet

Kjøreforholdene var greie, med normalt vinterføre uten de store utfordringene.

Hemsedalsfjellet
Hemsedalsfjellet

 

Mandag var jeg fremme i Kongsvinger hvor Cato har kontoret sitt.

Jofama Kongsvinger
Jofama Kongsvinger

 

Lindstrands sin Flux mc jakke var jakken vi hadde snakket om etter å ha studert 2018 katalogen. En ting er å se noe i en katalog, noe annet er å se det live, kjenne på stoffet, sjekke lufting og prøve plagget på kroppen.

Lindstrands Flux mc jakke
Lindstrands Flux mc jakke

 

Egentlig bør man kjøre motorsykkel til butikken når man skal kjøpe mc klær, slik at klærne blir testet når man sitter på motorsykkelen. Klærne er designet for å passe på kroppen i sittende stilling. Så om man ikke er fornøyd når man står foran speilet, kan plagget oppleves annerledes når man sitter i mc-salen.

Lindstrands Flux mc jakke
Lindstrands Flux mc jakke

 

Konklusjonen ble at jeg går for Flux jakken. Den virket å være meget luftig, noe som kan være greit på varme dager i USA og passformen var bra.

Lindstrands Flux mc jakke
Lindstrands Flux mc jakke

 

Jeg var også spent på å få testet Jofama  Supreme hansken av geiteskinn. Jeg er kresen når det gjelder hansker og må ofte finne frem saksen eller kniven for å tilpasse hanskene. Men Supreme hansken  så ut til å fungere uten modifiseringer. Det er strenge krav når det gjelder mc-klær. For at for eksempel hansker ikke skal løsne når man sklir bortover asfalten, må det være mulighet til å feste hansken godt med borrelåsfunksjoner over håndleddet. Supreme hansken er kort og derfor litt trangere å få på, men den festes bare med en liten borrelås når den er på neven og da sitter den som ett skudd.

 

Jofama Supreme hanske av geiteskinn
Jofama Supreme hanske av geiteskinn

 

Så sto valgets kvaler når det gjelder mc-støvler. Jeg har jo normalt sett brukt vanlige mc- støvler som for eksempel BMW Stiefel Gravel boots eller litt tøffe boots hvis jeg kjørte Warrioren. Men denne gangen var tanken å finne noe som er produsert til mc-kjøring men som også kan brukes til fritidssko. Derfor ble det til at jeg valgte  Drizzle støvelen.

 

DRIZZLE støvel
DRIZZLE støvel

En støvel med Dryway+® membran, ankelbeskyttelse, snøring og borrelås og så tror jeg det er en stålbeskyttelse i sålen. Stødig var den også 🙂

DRIZZLE støvel
DRIZZLE støvel

En bukse ble også testet, men riktig benlengde var dessverre ikke inne for øyeblikket. Hvilken bukse jeg gikk for skal jeg komme tilbake til senere, men det blir som dere ser ikke en mc- bukse som jeg vanligvis bruker. Denne har beskyttelse men kan samtidig brukes som en fritidsbukse.

 

Jarle Eek
Jarle Eek

 

Som man ser er Protector set pants level 1 som passer til denne buksen mye mindre og smidigere enn de vanlige protector settene. Dermed blir de ikke så synlig i noe som ser ut som en vanlig dongeribukse. Gleder meg til pakken med klær, belte, støvler og alt annet kommer i posten. 🙂

PROTECTOR SET PANTS LEVEL 1
PROTECTOR SET PANTS LEVEL 1

 

Hjemturen gikk greit på tross av all snøen som var kommet på Østlandet de siste dagene.

Vinter
Vinter

Og når man kjører inn i Lærdalstunnelen, som er verdens lengste bilveitunnel, vet man at man begynner å nærme seg Bergen 🙂

Lærdalstunnelen
Lærdalstunnelen

 

3 kommentarer om “På besøk hos Jofama”

  1. Som alltid hyggelig å ha besøk av deg Jarle. Godt å høre at turen hjem gikk fint.

    Blir spennende å høre litt om erfaringene dine rundt disse produktene.

    Mvh Cato M
    JOFAMA AS

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..