Endelig fremme i New Zealand

Endelig fremme i New Zealand etter 2 døgn på reise.

Hva kan man si? Stilte opp på Flesland i god tid for så oppdage at man ikke kom inn til toll og tax free området før klokken 0500. Alle 3 flygingene gikk greit selv om det tar tid å flytte seg til andre siden av jorden.

Schiphol
Schiphol

Men jeg tenkte jeg skulle si ett par ord om hvorfor det gikk greit, og denne gangen greiere enn det bruker å gjøre. Trikset var nemlig ett hjelpemiddel jeg fikk låne av en kamerat. Ett sett hodetelefoner som heter Panasonic RP-HC800 med en støydemning på 85 db gjorde nemlig susen. Dette er aktive hodetelefoner som nøytraliserer flystøyen som er ganske så intens, og som jeg måtte ha hørt på i 25 timer hvis jeg ikke hadde hatt disse. I tillegg har jeg formstøpte ørepropper fra Hørselslaben som jeg plugger i kinoanlegget for så å sette på meg hodetelefonene på utsiden.

Jeg har lenge lurt på å kjøpe meg slike hodetelefoner men de koster noen turen kroner men for en person som flyr en del timer i løpet av året er det hvert pengene. Sjekket derfor butikkene på flyplassen i Guangzhou, men uten hell.

Guangzhou Baiyun internasjonale lufthavn
Guangzhou Baiyun internasjonale lufthavn
Guangzhou Baiyun internasjonale lufthavn
Guangzhou Baiyun internasjonale lufthavn

 

Man får en roligere reise, det er lettere å få sove og i tillegg er man mer uthvilt når man kommer frem. Har man en Sleep Mask i tillegg er man sikret søvn. Fikk også brukt for Halvarssons Contour fleece jakke som var ett utmerket produkt ombord i ett fly som spyr ut kald luft hele tiden. Tanken var å ta denne med som en fritidsjakke og det tror jeg helt klart kan fungere bra.

Halvarssons-contour-men
Halvarssons-contour-men

Fremme på flyplassen i Auckland fikk jeg kjøpt meg sim kort for NZ og leiebil firmaet kom for å plukke meg opp så jeg fikk hentet ut bilen som skal brukes til å frakte bagasjen på turen. Kjøreturen fra flyplassen til hotellet var på ca 20 km og her skulle altså ilddåpen for venstre kjøring foregå 🙂 Jeg hadde gruet meg litt til dette, men det gikk faktisk meget bra. Jeg hadde håpet på en bil med automatgir slik at jeg skulle slippe å gire med venstrehånden men det skjedde selvfølgelig ikke. Bortsett fra at jeg satte på vindusviskerne når jeg skulle blinke meg inn i en fil gikk resten av turen greit.

USAVE Car & Truck Rentals
USAVE Car & Truck Rentals

Vell fremme på hotellet skiftet jeg og tok en spasertur ned til havneområdet.

Auckland Port of the Future
Auckland Port of the Future

Her var det stor aktivitet og mange besøkende som skulle se på båter…………

Auckland Port of the Future
Auckland Port of the Future

……….få seg en omvisning ombord…………….

Auckland Port of the Future
Auckland Port of the Future

………..kjøre karusell…………..

Auckland Port of the Future
Auckland Port of the Future

……..høre på litt live musikk ……….

Auckland Port of the Future
Auckland Port of the Future

 

……eller rett og slett få seg en dans 🙂 Denne dama var i alle fall ganske aktiv 🙂

Auckland Port of the Future
Auckland Port of the Future

 

Selv om jeg ikke hørte noen Skandinaviske stemmer så jeg kjapt at det var andre Nordmenn tilstede i området. Den 240 meter lange M/S Tamerlane fra Tønsberg hadde tydeligvis ett ærend her i Auckland.

M/S Tamerlane
M/S Tamerlane

Og for de som ønsket seg en helikoptertur var dette også tilgjengelig for den nette sum av 89 Newzealandsk dollar. Temperaturen lå på 25 grader når jeg kjørte fra flyplassen ved 9 tiden og steg muligens litt til utover dagen. Nye solbriller ble også kjøpt inn 🙂

Jarle Eek
Jarle Eek

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..