Texaco sin opprinnelse er i Sour Lake, Texas

I min ungdom seilte jeg på ett par oljetankere i rederiet Texaco Norway. Den gang viste jeg ikke at Texaco sin opprinnelse var i Sour Lake i Texas. Plassen hvor jeg overnattet i går.

Texaco Norge
Texaco Norge

I Sour Lake fant man olje i 1901 og i 1903 ble Texaco opprettet. Sour Lake, Texas er en av verdens eldste oljeproduserende felt. Hmm, man lærer noe hver dag 🙂

Som alltid treffer man hyggelige menneske langs veien. Folk som har familie i Norge, folk som er nysgjerrige på turen, folk som vil dele det de selv har gjort av turer eller folk som rett og slett bare vil slå av en prat.

En kar jeg snakket med tok ett par bilder som jeg fant på FB senere, så da låner jeg dette bildet 🙂

Sour Lake, Texas
Sour Lake, Texas

En annen kar jeg snakket med fortalte at han var hobby fotograf. En gang han hadde vært på tur hadde han tatt over 3000 bilder og ett av disse bildene var blitt så bra at han hadde fått solgt det. Dermed hadde han fått dekket hele utgiften for en 6 ukers tur. Foreløpig har jeg ikke vært så flink til å stoppe å ta bilder, men det kunne muligens vært lønnsomt?

Målet de siste dagene har vært å unngå store byer så Housten er f.eks. ikke besøkte. Gps’en er innstilt på å unngå motorveier så derfor går det litt på kryss og tvers på forskjellige småveier. Men veiene er uansett av en så bra kvalitet og tillatt hastighet her i Texas er stadiv vekk både 70 og 75 mils (112-120km/t). Så gjennomsnittshastigheten kan bli rimelig høy hvis man ønsker.  Men jeg ligger i stort sett i 90-100km/t siden jeg synes dette er en grei cruising hastighet. I tillegg kjører jeg ikke lengre enn 100 km før jeg tar en pause. Man må passe på å drikke masse og da kan man jo like gjerne finne frem stolen å sette seg ned, finne frem en bok å slappe av en times tid 🙂

Route Texas
Route Texas

Som nevnt x antall ganger tidligere ligger temperaturen på rundt 35C. I dag var den oppe i 38C, å da snakker vi lufttemperatur. Hva temperaturen er i solveggen tør jeg ikke tenke på. Folk jeg snakker med lurer på om det er varmt å kjøre med hjelm og disse klærne. Ja, det er varmt. Det er så varmt at man får lyst til å ta det av seg, men foreløpig har jeg like vell ikke gjort det. Å kjøre uten skikkelig utstyr er også meget varmt. Man må kjøre med langermet genser for ikke å bli fullstendig brent, å det å kjøre i shorts gjør at du får all varmen fra motor og eksos eksponert rett mot huden. Så skikkelige kjøreklær gir best beskyttelse mot varmen fra solen, sykkelen og ikke minst i møte med asfalten hvis man skulle være uheldig. Lindstrands Q-Pants og Lindstrands Qurizo har så lang fungert meget bra, selv om jeg kunne tenke meg enda litt mer lufting.

Å kjøre uten hjelm er ikke tema, men jeg må innrømme at jeg ofte kjører med hakepartiet på hjelmen åpen. Ikke nødvendigvis helt åpent siden dette skaper vindmotstand, men åpner man opp bare 1cm øker luft gjennomstrømningen i hjelmen med 759% (eller noe slikt 🙂 ). BMW bootsene er helt konge. Både til å kjøre med å til å gå med.  Selv han jeg snakket med i går som var Bandidos medlem kunne fortelle at det var en klubb regel å kjøre med boots. Boots for de er muligens ikke samme type boots som mc folk i Norge kjører med, men det er i alle fall bedre enn tennis sko eller andre type fottøy.

Endte dagen i Temple, TX

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..