En ny dag i stekende Texas

2015-07-29-11_30_30-My-Adventures---SPOT-Adventures

Yes, det er varmt i Texas. Temperaturen i dag også lå på 35 – 38C, så det blir rolige dager, med lange pauser. I slike temperaturer er ca 30 mil for dagen passe har jeg funnet ut. Kunne selvfølgelig stått opp ved 4-5 tiden om morgen slik at jeg kunne kjørt litt flere mil pr dag, men ser ikke poenget med det. Det er tross alt ikke noe som haster.

Men det er muligens på tide å finne frem camelbak’en igjen for å få i seg nok drikke hele tiden.

Texas
Texas

Mississippi og Louisiana var veldig frodig. Alt var grønt og vakkert, temperaturen var høy og luftfuktigheten var høy. Når jeg kom til Texas var fortsatt omgivelsene frodig, alt var grønt, og det var åser med trær etc. Dagen i dag viser en annen siden av Texas. Utover dagen ble omgivelsene mer og mer til prærie. Enorme områder med kun noen få busker / trær hvor kuene søker skygge. I morgen blir nok vesten funnet frem igjen. Får dyppe den i vann før jeg reiser å se om den fungerer bedre igjen nå som lufta er mye tørrere.

Etter mange mil med prærien kommer man plutselig til en slik liten by hvor det hersker fred og ro, hvor alle har god tid og kommer mer enn gjerne bort for å prate. Jeg jobber med å bli ferdig med boken ‘Den 13 disippel’ av Tom Egeland, men siden folk hele tiden kommer for å slå av en prat tar det tid. Jeg leser bare på dagtid slik at boken skal vare lengst mulig, men boken er så spennende, detaljert og god at pausene har en tendens til å bli lange. Har hatt den med helt siden jeg reiste fra Gardermoen, men begynte på den først for noen dager siden.

Texas
Texas

Når man finner slike plasser er det bare å finne frem stolen å sette seg under ett tre.

Texas
Texas

Veiene har variert fra lange sletter til fine svingene veier. Men hele dagen har vært uten særlig trafikk bortsett fra når man kommer inn til en by / tettsted. Dette er helt klart veier man ikke vil få motorproblemer eller punkteringer. Hvis man får ett problem med sykkelen her vil man for få en utfordring med den stekende solen. Her må man ha med seg drikke og vann er det eneste kroppen ønsker. Siden jeg til tide camper har jeg også med en tarp. Hvis jeg skulle være uheldig i slike omgivelser kan jeg i alle fall lage meg litt skygge slik at jeg evt. kan reparere ett punkter hjul eller rett og slett søke ly til noen kommer forbi.

Texas
Texas

Først de 3 – 4 siste milene inn til San Angelo hvor jeg slo meg til ro for natten kunne jeg se at det var dyrket mark. Hva de dyreket vet jeg ikke, men det vokste på bakken, det var grønt så da må det vell være grønnsaker 🙂

Texas
Texas

Insekter har de siste dagene ikke vært noe problem men i dag fikk jeg noen som var på størrelse med små spurv. Seriøst, de var så store at vingene sikkert hadde en størrelse på 5 x 5 cm.  Så ett reisetips til dere som kjører mc, ha alltid med krydder i lomma. Får du en slik en i kjeften, ønsker du å ha noe å krydre med før du svelger. Tannpirkere kan også være en ide.

Når man sitter slik på sykkelen i timevis spinner tankene rundt de mest utrolige ting. En ting Terje og jeg lurte på er hva i all verden det tauet som henger ned fra styret på mange Harley’er var til.

Getback whips
Getback whips

Så jeg spurte en 1%’er jeg traff som også hadde ett slikt tau på sin sykkel. Fargene på hans tau var klubbens farger så jeg lurte på om dette muligens kunne være en klubb ting. Men svaret jeg fikk var at tauet ikke hadde noen funksjon bortsett fra det man kan bruke ett tau til å løpet av en tur.

Tauet kalles «getback whips» å kan demonteres fra hendelen kjapt slik at det enkelt kan brukes hvis det skulle oppstå en «krise». En krise situasjon kan vell være så mangt.

Så da vet vi det Terje 🙂

2 kommentarer om “En ny dag i stekende Texas”

  1. Old-School «Getback Whip»
    The History Lesson
    There’s a history behind these «Getback Whips». Back in the day, you’d see bikers hanging whips from their clutch or brake levers as they rode. The leather whips were usually made from the biker’s club colors. But the whips were used for a whole lot more than just showing off the club colors. The whip could be quickly released and used «in case of emergency» to swing at anything that was causing a threat to the biker, hence the name «Get Back Whip». Whips attract attention and help catch the eye of other drivers. Today the whips are used for asthetic reasons, colors are choosen to match the bikes.

    1. Thanks for history timen. Appreciate it.
      As you tell it can be used for defense. That’s why I wrote «krise» (Emergency) I did not want to be too specific 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..