Siste etappe før vi begynner på TAT ruta

2015-06-08-12_45_56-My-Adventures---SPOT-Adventures

Det var gratis pannekaker på campingen så det tok sin tid før vi kom oss avgårde i dag. Jeg våknet ca 0530 men sovnet igjen å våknet ikke før 0830. Da var Terje nesten ferdig med å rigge ned sitt telt. Dvs i forhold til mitt lille telt har Terje reine herskapsboligen. Jeg tror mitt telt hadde fått plass i Terje sitt inngangsparti hvor han oppbevarer bagasjen.  Må innrømme jeg er litt misunnelig men samtidig så skal man jo bare sove der så jeg får klare meg med mitt lille krypinn 😴

Skulle vi derimot bli sittende værfast tror jeg at jeg hadde gått på besøk til han i stedet for å be han hit. John sitt telt er en mellomting mellom Terje sitt og mitt. Så begge to har rikelig med plass å boltre seg på.

20150607 (10)

20150607 (12)

Temperaturen her på kysten ligger 10 – 15 °C under hva den gjør i innlandet. Så i dag har temperaturen lagt på rundt 15°C hele dagen men det har også vært litt havdis så sammen med litt vind har det vært litt kjølig.  Stoppet derfor å satte inn innertrekket på jakkene igjen. Men selv om det har vært litt kjøligere har veiene vært fantastisk mc veier. Lange strekninger med svingete relativt smale veier med ikke alt for mye trafikk.

I tillegg er det selvfølgelig flott å se utover havet.

image

Så til se som planlegger en tur her til Oregon kan jeg helt klart anbefale å ta US101. Lurer på om veien også kalles Old Oregon Highway. Den bringer deg gjennom mange flotte små tettsteder og landsbyer, her er rikelig med fiskemuligheter, lange sandstrender og små sjapper med mulighet for mat og drikke.

Siden veiene her innbyr til å leke seg litt har vi observert flere sivile politibiler langs veiene som har stoppet noen som muligens har kjørt litt for fort.

Terje og jeg mistet John rett etter avgang så vi kjørte hele dagen på egenhånd. 2 ganger i ĺøpet av dagen var vi samlet igjen før på nytt skilte lag med John.

Pga ett besøk på ett shoppingsenter hvor diverse nødvendig ting ble innkjøpt pluss x antall andre stopp fikk vi litt dårlig tid på tampen av dagen.  GPS’en sa vi skulle være fremme ved 20 tiden og solen går ned ved 21 tiden så målet var å komme frem, finne John, finne en camping plass,  å slå opp teltet før det ble mørkt. Alt gikk etter planen. John fant vi på den første RV campingen vi kjørte innom å siden denne var full kjørte vi videre til Elk River Camp Ground. Her fikk vi plass og etter att alt var ferdig rigget satte vi oss på sykkelene å kjørte tilbake til Port Orford for å få oss en varmt måltid.

På Chevron stasjonen i denne byen begynner TAT GPX fila jeg har fått tak i som forhåpentligvis skal bringe oss hele veien til østkysten av USA. Eneste forskjell er at vi skal kjøre ruta i motsatt retning.  Jeg har ikke vært i stand til å få tak i en fil som viser riktig retning men i prinsippet bør det ikke være noe problem bortsett fra at jeg har fått tips om at noen av veistrekningen er enveiskjørte.  Det problemet får vi ta når vi kommer så langt.

Jeg har ikke hørt om noen fra Norge som har kjørt denne ruta tidligere så vi kan muligens skrive oss inn i historie bøkene ☺ Hadde vært gøy om vi fikk greie på om andre har kjørt hele TAT distansen.

Så i morgen får vi gjøre oss ferdig med de siste forberedelsene før vi begynner på en strekning som vi vet veldig lite om. Det mest spennende blir selvfølgelig hvor krevende underlag blir.  Hvordan naturen har håndtert veiene og hvor stor del av strekningen som er vanlige grusveier og hvor mye som er stier etc.

Tror alle 3 er spente på hvordan den neste mnd vil bli.

3 kommentarer om “Siste etappe før vi begynner på TAT ruta”

  1. Send gpx fila til meg så skal jeg snu den i basecamp. 🙂 Der er det en funksjon som heter inverter ruten og da snus den. 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..