Dag 7 i Canada. Prince George

Kom oss opp ved 8 tiden, tok oss en frokost å så var planen å skille lag. Men innen jeg var kommet meg på sykkelen var en lokal indianer kommet å var meget interessert i å høre om reisen. Mens jeg sto å snakket med han kom det plutselig en person til å han virket kjent. Det viste seg å være en som bodde på samme hospits som oss i Whitehorse.  Verden er liten 🙂

Det dukket også opp en kar på HD som var meget interessert i å komme seg til Europa for å kjøre sykkel der. Navn og e-post adresser ble utvekslet å innen jeg var kommet meg på sykkelen var klokka en plass mellom 09.30 og 10.00 å tipper jeg.

Jeg hadde planlagt å komme meg til Prince George i løpet av kvelden for å treffe noen Nordmenn som utvandret fra Norge på 50 tallet å som hadde hatt mye med min onkelen å gjøre. Helt fra 50 tallet til han døde for noen år siden. 

Turen gikk greit men det var relativt kjølig (7-8°C) å det begynte også å regne. Heldigvis hadde jeg sett skyene så jeg hadde allerede satt på meg regntøy når det begynte å bøtte ned. Etter 3-4 mil i regnvær bestemte jeg meg for å stoppe på en kafe å sitte der til det verste regnet skulle gi seg. Så der satt jeg sikkert i en times tid.  Det var fortsatt litt regn og våte veier så det ble totalt ca 12 – 13 våte mil men regntøyet fra Jofama holdt meg både tørr og varm. Takk for det Cato 🙂

Bortsett fra litt regn og en elg som kom i full trav å så ut til å ville renne meg i senk men som i siste liten ombestemte seg så jorda sprutet rundt hovene var det en udramatisk tur.

Jeg viste at Bjørg og Egil skulle i ett 90 år lag så jeg tok det med ro å var fremme her ved 21.00 tiden. Ikke lenge etterpå dukket de opp. Selv om jeg aldri har truffet de eller snakket med de tidligere ble jeg godt mottatt, samtalen gikk lett og jeg fikk lære litt mer om min onkel og hvordan det var å komme hit til Canada på 50 tallet som Norsk emigrant uten å hverken ha penger eller snakke språket.

Må si jeg er imponert over hvor godt Norsk de snakker etter så mange år i utlandet.  Men det Norske språket har vist alltid blitt brukt i hjemmet så selv barn og barnebarn som alle er født her i Canada snakker vist flytende Norsk. Ryktene sier at jeg skal treffe noen av de i morgen pluss noen andre som også kjente min onkel. 

Snakk om gjestmildhet 🙂

3 kommentarer om “Dag 7 i Canada. Prince George”

  1. Jarle, må si at jeg er mektig imponert over hele opplegget, tar grep om livet og lever ut drømmen. Leser alt du skriver og studerer bilder, det er spennende å følge deg. God tur videre 🙂 hilsen Ivar, mannen til Mona i GS. Mona hilser så mye !

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..