Dag 6 i Canada. Fredag 29. Mai Endeløse strekninger :-)

Ikke så mye å fortelle om denne dagen. Våknet ca 0430 å da var det ganske kaldt så det var bare å brette sovepose godt rundt seg, legge mc jakka på toppen å sove noen timer til.

Ved 8 tiden var temperaturen steget med 5-6 grader å man kunne begynne å bevege seg litt. Pakket sammen, reiste å kjøpte oss en bedre frokost før vi satte oss i sadlen. Bortsett fra noen bjørner, ett par fjellgeiter med skikkelige store horn og 1 enslig ulv var det ikke så mye dyreliv å se denne dagen.

Temperaturen steg fort til 14 – 15°C og var oppe i 22°C på det høyeste.  Utpå dagen en gang dro vi innover en skogsvei en tur for å få oss en liten lur. På vei ut igjen fra skogen kjørte John først og jeg ca 30 – 40 meter bak. Plutselig ser jeg en liten svartbjørn unge 2 meter ved siden av John på venstre side av veien.  Den piler inn i skogen i det John passerer og jeg begynner febrilsk å se etter hvor bjørne binna er. Hvis ho er på høyre side av veien har jeg ett lite problem hvis ho spretter ut i veien for enten å beskytte ungen eller for å løpe etter ungen for den sak skyld. Heldigvis er binna mest sannsynlig på venstre side også så jeg kan passere uten problemer. 

Veiene denne dagen var flotte landlige 2 fils veier med liten trafikk.  Som tidligere: åser, daler, svinger,  lange rettstrekninger, opp bakker, ned bakker, elver, broer osv.

Jeg har avtalt å treffe noen venner av min avdøde onkel i Prince George, så dagens mål var å komme litt nærmere denne plassen.  Regner med å komme dit i morgen ettermiddag / kveld, tilbringe søndagen der å så legge kursen mot Seattle slik at jeg er der senest onsdag ettermiddag for å møte Terje på flyplassen. 

Kjøringen i Alaska og Canada har blitt litt hektisk, å det kunne vært mye mer å se og oppleve men både John og jeg var enig i forkant av reisen at det ville bli slik. Når det er sagt så er vi jo faktisk på motorsykkel ferie å da handler det jo tross alt om å kjøre motorsykkel. 

Det største målet med reisen er sentral og syd Amerika å det er her vi ønsker å tilbringe mer tid pr. sted. Tanken om en tur gjennom Canada på ett senere tidspunkt har begynt å spire. Bobilferie Nina? 

Hvor hektisk dagene sammen med Terje blir når vi tross alt skal forsøke å krysse USA på grus får tiden vise. Jeg gleder meg uansett til denne etappen å skulle det vise seg at vi ikke klarer hele turen får vi ta noen transport etapper på asfalten for å rekke ned til Florida innen 8 juli så Terje kan ta flyet hjem. Har en liten mistanke om at å kjøre USA kyst til kyst på skrått på grus kan ta litt tid 😐 Vi har litt over 1mnd på oss. Jeg har forsøkt å Google å finne ut hva andre har gjort men det er ikke så mange som har kjørt hele strekningen i ett strekk og enda færre som har kjørt den fra vest til øst. Har heller ikke hørt om noen Norske som har gjort det så det kan muligens være at vi er de første?

GPX fila jeg har fått fatt i er basert på motsatt kjøreretning så vi vil komme til onråder hvor veiene faktisk er enveiskjørte, men den tid den sorg.  Vi får snakke Norsk, smile, nikke og vinke hvis noe skulle skje. 

John vil nok skille lag med Terje og meg under veis en eller annen gang (senest i Denver) å foreløpig plan er at han skal vente på meg i Mexico en eller annen plass slik at vi kan fortsette turen videre sydover sammen. John snakker godt Spansk så det vil være til god hjelp.

2 kommentarer om “Dag 6 i Canada. Fredag 29. Mai Endeløse strekninger :-)”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..