Dag 5 i Canada. Mer bjørn og t.o.m. bison

Våknet opp 0430 å da var det såpass lyst at det var ikke snakk om å få sove mer. Så før klokka var 5 var jeg på beina å begynte å få varmen i meg. Det var ikke mer enn 3°C men det hadde i alle fall sluttet å regne.  Ved 0530 tiden tenkte jeg at det bare var å komme seg på sykkelen å kjøre de 100km til nærmeste bensinstasjon i Nugget City for å fylle min egen sykkel og hente bensin til John. Men allerede etter 15 km dukket det opp noe som kunne ligne på en bensinstasjon. Det var i alle fall 2 pumper der, kort var uaktuelt og ingen folk i nærheten.  Så jeg dro tilbake til camp plassen å drøyde til klokka var 7. Da var de åpnet, John fikk bensin og alle var fornøyd.  John var så  fornøyd at han bestemte seg for å sove litt til. Siden jeg allerede hadde pakket sammen mitt utstyr rigget jeg dette på sykkelen og begynte min dagsetappe.

Første stopp ble ‘Sign Post Forest»‘ i Watson Lake.

image

Det er en plass hvor mange tar med seg ett skilt til å henger det opp en ledig plass.  Hvor mange skilt som henger der vet jeg ikke men det må være flere tusen.

Før jeg reiste fra John i dag beste vi oss for å ta vei 97. Den er litt lenger enn 37 men jeg håpet på å få se noen bison i løpet av dagen. Alle bjørnene jeg har sett i løpet av de siste 2 dagene har jeg kommet helt ut av tellingen på, men jeg har i alle fall blitt såpass vant med disse  dyrene nå at jeg har fått mange fine  bjørne bilder (her skulle du vært Åsta 🙂 )

IMG_0067 (2)

IMG_0064 (2)

Lenge trodde jeg at jeg bare skulle få se en enkel bison som jeg oppdaget ved en tilfeldighet.  Men en times tid senere dukket det opp 2 stk til å etter dette har det stadig vært noen å se.

IMG_0045 (2)

Det er en grunn til at jeg ikke spiser ting som vokser på bakke 🙂

IMG_0103 (2)

IMG_0139 (2)

IMG_0148 (2)

Ups…… Mens jeg sitter her på en rasteplass å sktiver dette kommer det plutselig 2 bison ruslende 🙂

John dukket ikke opp mens jeg satt der å venter så jeg kjørte videre til Muncho Lake som avtalt. Fant en flott plass ved vannet å slo opp teltet. Spotteren min har stått på i hele dag så jeg regner med at han finner meg hvis han vil.

image

På vei ned hit til Muncho Lake kom jeg også over en liten bison flokk på ca 15 dyr som gikk å gresset langs veikanten. Har blitt en del bison bilder i løpet av dagen 🙂

Hadde meg 2 ups….. hendelser til i dag. Den ene gangen sto jeg å tok noen dårlige bilder av en veldig aktiv elv. Jeg ga opp, snudde meg å der kom en svær svartbjørn luntende 20 m vekk. Det var ikke noe dramatikk rundt det. Bjørnen hadde ikke noe interesse i meg men jeg skvatt litt like vell. Den andre ups’en var når jeg kom til en veibit som var typisk norsk med smale svingete veier. Da måtte jeg selvfølgelig utnytte det å midt inne i en høyresving gikk det en bison i veikanten på min side av veien. Det var vell det nærmeste jeg skulle komme en bison tror jeg 🙂

John dukket etter hvert opp å vi ble enig om neste dags destinasjon i tilfelle vi skulle kjøre hver for oss eller miste hverandre.

Temperaturen tok seg opp i løpet av dagen fra 3 på morgenkvisten til 14-15 utpå dagen men vi er fortsatt 10-15 grader under hva vi hadde i Alaska.

Naturen er endeløse strekninger med åser, fjelltopper i det fjerne med delvis snødekte topper, daler og elver. Man kan kjøre mil etter mil uten å se ett hus eller annen bebyggelse.  Heldigvis dukker det som regel opp en bensinstasjon i tide men nå har vi i alle fall lært å har fylt opp reservekanna igjen.

Vegetasjonen langs veien er fjernet slik at det bare er kort gress.  Det gjør at man ser som regel dyr i god tid før de skal krysse veien. Trafikken er rolig og består stort sett av trailere og enorme doninger av bobiler og ‘campingvogner’ som jeg aldri har sett makan til i Europa.

Over alt har de RV camping hvor de kjører inn doningene sine å så kommer John og jeg med våre 2 små telt.

PS Lover å oppdatere disse innleggene med litt bjørn og bison bilder når jeg får nettverk.

4 kommentarer om “Dag 5 i Canada. Mer bjørn og t.o.m. bison”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..