Dag 4 i Canada. Mitt første møte med bjørn x 6

Sjekket ut ved 10 tiden å kjørte for å kjøpe ny kjede til John sin Kawasaki KLR 650.

De kappet kjeden på riktig lengde i butikken å så ble den montert ute på fortauet.

image

Gammel kjede av, ny kjede på å så er det montering av kjedelåsen. Litt vanskelig å få på plass den ytterste delen slik at det blir plass til låsedelen men John fant frem bruksanvisningen for ett kjedeverktøy han hadde å dermed gikk det bra 🙂

image

John hadde flere ting han ville gjøre før han forlot Whitehorse så jeg satte meg på sykkelen å begynte turen sydover alene. Veiene var rolige 2 felt asfalterte veier å jammen dukket det ikke opp svartbjørn langs veien 3 ganger mellom Whitehorse og Teslin.

IMG_0005 (2)

Alle 3 gangene snudde jeg å fikk filmet litt. Jeg tok ikke sjansen på å stoppe helt for å fotografere siden jeg kjørte alene og ikke kunne følge med på om det dukket opp bjørn i nærheten av der jeg sto som jeg ikke så.

IMG_0004 (2)

Den første svartbjørnen sto i veikanten på høyre side der jeg kjørte å var sikkert ikke mer enn max 10 meter vekk.
Den andre svartbjørnen sto på venstre side av veien å var litt mindre så jeg var litt bekymret for at det var en binne i nærheten.

Den siste svartbjørnen var en stor rugg og denne var nok 50 – 60 meter vekk fra meg. Den kom ruslende ned skogen, fortsatte langs skogkanten en stund før den forsvant bak noen trær.

IMG_0076 (2)

John kom til Teslin å sammen kjørte vi videre. Jeg hadde sjekket gps’en så jeg viste at det skulle være en bensinstasjon om ca 100 km så ingen av oss fylte bensin (tabbe).

Turen videre gikk greit men  nå begynte det å bli mørke skyer i horisonten.  Å ganske riktig så begynte det snart å regne. Dvs det kom dråper men aldri skikkelig regn så regntøyet ble ikke satt på. Vi stoppet like vell en plass for å sjekke ut camping mulighetene ved en skikkelig idyllisk plass men vi fant ut at det var litt for tidlig på kvelden til å slå leir. I tillegg sto det faktisk ett skilt det om at elgene var aggressive å kunne drepe folk 🙂

IMG_0007 (2)

Atter en gang så vi flere bjørner. Vi stopet bl.a. å tok bilder av 3 stk som gikk sammen. 2 av de var svarte og den 3. var brun. Jeg er ikke noen ekspert på disse bjørnene men de var i alle fall store.  Jeg fikk noen veldig bra bilder av den brune så det skal bli spennende å se de på pc’en.

Bensinstasjon som skulle være 100km etter Teslin var stengt å så begynte plutselig John sin KLR å hoste. Han måtte slå over på reservetanken å da skjønte vi at vi var i trøbbel. John ville aldri klare å nå frem til neste bensinstasjon som i følge gps’en skulle være ytterligere 100km lenger fremme. Så vi fant en rasteplass å ble enige om å slå oss til ro der. Vi hadde jo tross alt tak over hode …….

image

…….og toalett lett tilgjengelig.

image

Deretter tømte vi John sin sykkelen for siste rest med bensin og fikk denne over på min sykkel så jeg skulle være 100% sikker på å komme frem til Nugget City, fylle opp bensin på sykkelen og reservekanna for så å kjøre 100km tilbake igjen til John. Planen var å gjøre dette neste morgen siden det faktisk er en del mørkere her om natta pluss at det regnet litt.

Så vi slo opp teltene innunder taket å gikk til ro rett før midnatt.  Jeg skal innrømme at tankene handlet litt om alle bjørnene vi hadde sett de siste timene  å her skulle vi overnatte ute i det fri på en rasteplass hvor de sikkert jevnlig sjekker om folk kaster fra seg matrester. Når John i tillegg begynte med en merkelig form for snorking ………….. ja dag var jeg rimelig sikker på at vi hadde fått besøk. Så det var bare å ligge helt i ro for å sjekke ut hva kunne skje. Jeg hadde kniven klart, mobilen var på så jeg kunne bruke lommelykt appen og til tillegg var kameraet lett tilgjengelig så jeg kunne bruke blitsen.  Om noen av disse tingene hadde fungert vet ikke jeg men heldigvis skjedde det ikke noe så det må ha vært John som snorket (tror jeg).

En kommentar om “Dag 4 i Canada. Mitt første møte med bjørn x 6”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..