Key West til Summerfield ++

2015-07-12-12_23_21-My-Adventures---SPOT-Adventures

Våknet i teltet rett etter klokken 05 å da var temperaturen og luftfuktigheten til å ta å føle på så det var bare å stå opp. Av hensyn til andre campere tok jeg det med ro men ved 07 tiden var jeg klar for avreise.

Turen fra Key West er på 720km så planen var å bruke ett par dager. Kystveien oppover på østsiden av Florida var uaktuell siden jeg hadde kjørt den nedover, så planen var å kjøre US-41W gjennom Everglades. Siden Nina og jeg i 2013 kjørt vestkysten nordover tenkte jeg å kjøre innlandet denne gangen. Så jeg tok FL.29N pluss mange andre veier som gikk nordover, men det viste seg å være ett dårlig valg. Rett å slett pga at veiene og omgivelsene var kjedelige.

Ruta lignet litt på dette kan ikke anbefales 🙂

Key_West_Florida_til_Summerfield_Florida
Key_West_Florida_til_Summerfield_Florida

Jeg stoppet 3 ganger i løpet av dagen for å ta en powernap, men siden jeg hadde startet tidlig, veiene stort sett gikk rett frem uten særlig å se langs veien spiser man fort mil. Stoppet ved ett vannhull i Everglades å etter litt kald drikke servert av ei skikkelig biker chick (for 20 år siden) gikk jeg ut for å kjøre videre. Der møtte jeg på en familie på 3 fra Sverige som også var på road trip ( i bil) så dermed ble vi stående å prate en liten stund.

En plass jeg stoppet ble jeg stående å prate med en eldre kar som hadde bodd mange plasser rundt i USA, ett par steder i Europa pluss 8 år i El Salvador. Han kunne fortelle masse om ting som foregikk i Sentral Amerika å steder man muligens ikke burde besøke. Han hadde noen Mexicanere som jobbet for seg å de foretrakk å tilbringe feriedagene sine i USA i stede for å reise tilbake til Mexico. For meg som snart skal inn i disse områdene (muligens alene) forsøker jeg å sile ut enkelt historier fra generell informasjon.

En annen ting som har vært litt merkelig er at helt siden jeg startet turen i Alaska er at alle steder har de advart om «farlige tilstander» i neste sydlige stat. Alle tror at det er værre jo lenger sydover man kommer. Nå når jeg er i Florida er det Mexico de advarer mot (det har i grunn alle gjort), så jeg er spent på hva de sier når jeg kommer til Mexico. Da er det vell Guatemala eller Honduras de skal advare mot 🙂

Jeg har stilt opp flere steder mellom Alaska og Florida pga at folk ønsker å ta bilde av meg og sykkelen og gjerne med de også på bildet, men i går var det en som t.o.m. skulle ha selfie så han kunne legge det ut på Facbook. Han var nok litt høy på både det ene og det andre men selfie måtte han ha hehe.

Det har vært meget hyggelig å reise sammen med John og Terje men når man reiser alene kommer man enda lettere i kontakt med folk. Det så jeg de gangene John og jeg kjørte hver for oss også så etter noen dager sammen med Torger på veien skal det bli kjekt å kjøre litt alene,

På vei hjem fra Key’s ser jeg at dekket begynner å sprekke litt rundt knastene så siden jeg like vell skal ned til Daytona på mandag og de nye Heidenau K60 Scout dekkene er kommet blir nok disse nå montert. Jeg har ikke fulgt så nøye med på hvor langt jeg har kjørt men i følge Jonny skal jeg ha kjørt 18646km i løpet av distansen mellom Alaska og Florida. Så tar vi med distansen fra Key West til Summerfield pluss avstanden fra Belgia til London har disse dekkene holdt nesten 20.000km. Det må vell betegnes som meget bra for å være knastedekk som har fått mange mil på asfalt også.

Heidenau K60 Scout
Heidenau K60 Scout

Her om dagen begynte feste til kameraet på hjelmen å løsne. Det er nok ikke dårlig lim som gjør det, men derimot har jeg muligens latt hjelmen stå i solen slik at den har blitt så varm at limen mister festeevnen. Så på vei nordover i går ble lim kjøpt inn å i dag har jeg gjort ett nytt forsøk på å feste festet til kameraet igjen.

image

Dagen i dag har blitt brukt til å gå gjennom all bagasje for å se om det er noe jeg muligens kunne sende hjem, men etter en skikkelig sjekk av alt endte jeg med å pakke alt på sykkelen. Det jeg har nå er nok de tingene jeg «trenger».

Etterpå ble det en tur ut å leke kranfører på en av Torger sine arbeidsbiler. Den ene lastebilen var smekk full av trevirke etter en jobb de hadde gjort så bilen trengte å losses. Siden jeg aldri hadde kjørt en slik kran tidligere var det jo på sin plass at jeg tok den jobben. Alltid kjekt å forsøke noe nytt 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..