Dag 44 i Mexico og dag 1 i Belize

Målet for dagen var å kjøre ut av Mexico, kjøre inn i Belize å så ta det derfra. Jeg kjørte inn i Mexico 7. august og forlater altså Mexico 19 september. Disse 44 dagene har vært fantastiske. Selv om det har vært regntid i Mexico denne perioden har jeg stort sett klart å holde meg tør.

I de siste ukene har Maya’ene fått en del oppmerksomhet fra min side. Maya’ene var de eneste som hadde ett fullt utviklet skriftspråk  og kjent for sin, arkitektur, kunst, og matematiske og astronomiske systemer. Men Mexico har så mye å by på av andre kulturer også. Olmekerne, Teotihuacán, Toltekerne og Aztekerne pluss masse annet så Mexico må nok besøkes flere ganger 🙂

Mexico er beryktet for kriminalitet, narkotika karteller, 14.000 kidnappinger i året etc etc. Å det er helt sikkert tilfelle at alt dette foregår her i Mexico. Selv har jeg sett unger på 13-14 år med maskingeværer, gjenger på 20-30 personer med maskin geværer som har blokkert veiene når jeg har kommet kjørende, sett kolonner med biler hvor de har fraktet narkotika etc., men dette er bare en liten del av Mexico. Mexico har vakker natur, masse kultur, masse hyggelige mennesker og ikke minst masse flotte mc veier.

Ikke gå rundt å forvent det verste hele tiden. Det er sjeldent man faktisk trenger å frykte noe som helst. Ta forehåndsregler, ha en plan (hmm hadde jeg det?), gi litt tips på hoteller og restauranter (de trenger det), behandle folk med den respekt de fortjener, å ting vil helt sikkert gå bra.

Tulum Mexico
Tulum Mexico

På veien sydover i dag mot Belize tok jeg igjen ett regnvær. Jeg fant ett busskur, fant frem en bok og stolen å her ble jeg sittende en stund.

Fra Tulum Mexico til Corozal Belize
Fra Tulum Mexico til Corozal Belize

Fikk i alle fall lest 50-60 sider og fikk en god siesta før jeg kunne kjøre videre 🙂

Fra Tulum Mexico til Corozal Belize
Fra Tulum Mexico til Corozal Belize
Fra Tulum Mexico til Corozal Belize
Fra Tulum Mexico til Corozal Belize

Jeg tok igjen regnværet enda en gang men denne gangen var det ikke behov for å stoppe.

Fra Tulum Mexico til Corozal Belize
Fra Tulum Mexico til Corozal Belize

Grensepasseringen ut av Mexico gikk relativt greit. Første stopp var den Mexican emigration. Her skulle de ha 332 pesos for å ordne papirene. Litt frustrerende, men ikke mye jeg kan gjøre med det. Etterpå var det inn for å ordne temporary vehicle import papirene. Det er i en annen bygning på andre siden av veien. For å slippe å tråkle meg gjennom en kø parkerte jeg på første og beste parkeringsplass. Dette var selvfølgelig feil for når dama i skranken skulle ut å ta bilder av sykkelen min å sjekke VIN nummeret måtte jeg hente sykkelen å parkere på riktig parkeringsplass.

Jeg betalte 400 USD i depositum når jeg kjørte inn i Mexico og disse skulle jeg få tilbake når jeg kjørte ut av Mexico. Jeg hadde fått beskjed når jeg kjørte inn i Mexico at dette ble tilbakebetalt på kortet som var brukt å dette var også informasjonen jeg fikk når jeg skulle forlate Mexico. Så da satser jeg på at pengene kommer. Hele seansen på den Mexicanske grensen tok ca. 30 minutter.

På vei gjennom ingenmannsland.

Fra Tulum Mexico til Corozal Belize
Fra Tulum Mexico til Corozal Belize

På grensen til Belize gikk det også relativt kjapt. Det var litt venting men etter en  passkontroll, emigration, temporary vehicle import, en ny passkotroll var jeg klar til å forlate grenseovergangen 15 USD fattigere etter å ha betalt «Border Management Agency ministry of tourism». Men siden språket i Belize er Engelsk gjør dette jobben litt enklere for en stakkar som ikke har så store språkkunnskaper.

Neste stopp var ett hvitt hus på høyre hånd rett etter grensen. Her solgte de 3. parts forsikring, så etter å ha betalt 60 Belize dollar (ca 245kr), fått utlevert ett klistremerke som skal festes på sykkelen var jeg klar til å reise videre. Hele seansen på grensen til Belize (inkl. forsikring) tok ca 1 time.

Jeg kjørte til Corozal som er den første plassen etter grensen å fant Hotel Maya.

Fra Tulum Mexico til Corozal Belize
Fra Tulum Mexico til Corozal Belize

Her er hva Lonly Planet skriver om stedet: Run by the very friendly Rosita May, the Hotel Maya is a longtime favorite of budget-conscious travelers. Rooms are clean, and enlivened by colorful bedspreads and paintings done by local artists. Apartments are available for long-term rentals, and in addition to being a licensed travel agent, Rosita is also a great source of local information.

Hotellet har sjarm, ligger 50 meter fra havet, og har allerede blitt litt kjent med noen Amerikanere som bor her. Tror jeg tar en hviledag her i morgen. Første inntrykket av Belize er bra. Som reklamen sier på nettet: With one foot planted in the Central American jungles and the other dipped in the Caribbean Sea, Belize combines the best of both worlds. Å dette er også det inntrykket jeg fikk når jeg kjørte inn i Corozal og når jeg var ute å vandret nå i kveld etter mørkets frembrudd (mørkt klokka 19). Skal bli spennende å se hvordan de neste dagene blir.

En oppsummering av grensepasseringen:

 1. Go to the Mexican immigration booth, hand in your tourist cards and have your passport stamped.
 2. Go to the Mexican Banjercito and have your Vehicle Import Permit cancelled and your vehicle deposit ($400) refunded.
 3. Pay 15 USD to the «Border Management Agency ministry of tourism»
 4. Drive over the bridge.
 5. Stop at the fumigation area to have your vehicle sprayed.
 6. Park in the marked lot outside the immigration building.
 7. Go to the immigration counter and have your passports stamped or visas issued.
 8. Go to the customs counter, present your vehicle title and get an import permit.
 9. Go back to the vehicle and drive through the gate, an official may inspect the contents of your vehicle, the VIN and the plates to make sure they match the permit.
 10. Go to the Insurance office and buy mandatory insurance for the duration of your stay in Belize.
 11. Put the insurance sticker on your vehicle windshield.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..