Goodbye Nevada, hello Utah

Vi hadde vurdert å ta en hviledag i Lund for å sjekke syklene, reparere kassa til Terje og var derfor litt treg på morgenkvisten, men så kom vi på at det var søndag. På ett slik sted regnet vi ikke med å finne noe som var åpent på en søndag så i siste liten fikk vi sjekket ut ved 11 tiden.

TAT ruta fortsatte rett på utsiden av Lund så vi bestemte oss for å kjøre TAT ruta fra Lund i retning Utah. De første kilometerne var det vanlige grusveier men så forsvant veien ut i ett område med 2 hjulspor. Dette har vi sett flere ganger før så vi bestemte oss for å fortsette. I utgangspunktet så de 2 hjulsporene greie ut men det skulle bli værre. Øverst i hjulsporen ligger det 2-3cm med sand, men under sanden ligger det ett lag med våt jord. I de tilfellene det var lenger ned til den våte jorden ble det altså kompensert med enda mer sand. Å vi snakker om skikkelig fin sand som jeg ikke har erfaring med å kjøre i tidligere. Det gikk greit helt til John fikk problemer i sanden å plutselig sto på tvers i veien med for-hjulet på utsiden av veien. Selv om jeg kjørte i den andre sporet gjorde jeg tabben å senke farten å da gravde plutselig mitt for-hjul seg ned i sanden, jeg oppdaget dette i tide å gjorde det eneste jeg mente var riktig, nemlig å gi full gass. Normalt sett skulle dette ha reddet meg, men pga. at for-hjulet hadde vridd seg mens det gravde seg ned i sanden spratt jeg plutselig over fra venstre hjulspor over til høyre hjulspor hvor for-hjulet igjen tverrstilte seg i sanden å jeg gikk over ende. Selvfølgelig fikk jeg venstre for under sykkel så der ble jeg liggende til John kom å lettet sykkel vekk. Ingen til var knekt men jeg bestemte meg for at å ta av støvelen for å sjekke var uaktuelt. Hvis det skulle bli en hevelse ville jeg sikkert ikke klart å sette på meg støvelen igjen. Så det var bare å sette seg på sykkelen å komme seg videre.

Nevada
Nevada

Strekningen med disse hjul sporene med sand var ganske langt å når vi var midt utpå dette området begynte det plutselig å regne. I løpet av 30 sekunder var vi nesten gjennomvåte så vi stoppet, fant frem 2 tarper, en under oss og en over oss å satte oss ned på bakken. Ingen hadde lyst til å bli stående som det høyeste punktet på denne sletten siden det også lynte rundt oss.

Nevada
Nevada

 

Når vi endelig var ferdig med disse hjulsporene begynte selve tracket, å som videoen viser ble en fantastisk dag.

 

John er litt bekymret for å demperen sin siden sykkelen ikke oppfører seg helt som den skal, men siden han ikke kan gjøre noe med det bestemmer han seg for å fortsette uten å tenke mer på hva det kan være. Terje er foreløpig i godt humør siden sykkelen hans fortsatt er like hel etter disse dagene på dårlige veier.

Nevada
Nevada

 

Men snart er det Terje som er igang å må fikse litt på sin sykkel. Venstre koffert er allerede delvis ødelagt pga vannkannen som hang der så vannkannen er nå flyttet opp på bagasjebrettet. Men nå har høyre koffert begynt å løsne så  dermed må man igang med stropper for å sikre at den ikke faller av.

Nevada
Nevada

 

Nevada
Nevada

 

Men vi hadde  det uansett bedre enn denne kua som snart så ut til å kunne lette.

Nevada
Nevada

Når jeg sjekker gps’en å ser at vi ikke kommer til å klare å rekke bebyggelse før mørket kommer blir vi enige om å finne en plass å campe. Med en venstre for som ikke er bra hinker jeg rundt å forsøker å hjelpe til etter beste evne. Det største problemet er faktisk å gå av og på sykkelen. Pga sykkelen høyde må jeg gå av og på på venstre siden. Dvs at jeg må stå på foten for å kunne få høyre fot over sykkelen.

Nevada
Nevada

 

Vi lagde oss middag og satt en stund å bare nøt roen ved leirbålet.

Nevada
Nevada
Nevada
Nevada

20150615 (56)

 

Neste dag blir det en enkel frokost før vi kommer oss på syklene å fortsetter disse flotte veiene.

Nevada
Nevada

 

Foten var ikke blitt noe bedre i løpet av dagen så når vi omsider nådde asfalterte veier valgte vi å bli på disse resten av dagen. Vi slo oss til ro på et Motel i Panguitch i Utah denne kvelden.

Panguitch Utah
Panguitch Utah

 

Vi har også bestemt oss for å droppe litt av TAT ruta å heller kjøre videre sydover i Utah for å se diverse ting der som står høyt på ønskelisten til alle sammen.

3 kommentarer om “Goodbye Nevada, hello Utah”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..