Godbye Mississippi, hello Louisiana

Å denne gangen har jeg nok forlatt Mississippi for siste gang (på denne turen). Planen var å kjøre langs Mississippi River hele veien ned til New Orleans, men planer er til for å endres. Etter å ha kjørt langs Mississippi River i ett par dager har jeg oppdaget at ønsket mitt om å kjøre langs elvebredden å bare nyte elven og utsikten ikke ble slik jeg håpet.

Mississippi
Mississippi

Kjører man innom byene ………………

Mississippi
Mississippier

………………….ser man både elven, båtene og alt annet…………..

Mississippi
Mississippi

…………..men jeg hadde håpet å kunne se mer av hva som skjedde på elven mens jeg kjørte langs elvebredden.

Mississippi
Mississippi

Selv ikke Mississippi Blues Trail var riktig vei 🙂

Mississippi
Mississippi

Årsaken er flere ting. For det første var elven høyere enn forventet noe som gjorde at jeg ikke kunne kjøre på mange av de småveiene som går helt nede ved elven. I alle fall ikke de veiene jeg forsøkte. For det andre er det mye trær i veien som gjør at man ikke får den utsikten man håper på. Forstår ikke hvorfor de ikke fjerner disse? For det tredje er det enten naturlig eller bygget av mennesker voller langs elven som sikkert skal forhindre skade på hus etc. når elven er høyere enn normalt. Resultatet er uansett at man ikke ser elven selv om den bare er 50m vekk. Men heldigvis var veiene bra og til tider svingete 🙂

Mississippi
Mississippi

Å så er det jo mange broer å velge i slik at man i alle fall får litt utsikt på den måten.

Mississippi
Mississippi

Man kunne helt sikkert sett mye mer enn det jeg har gjort hvis man tar seg god tid, men i løpet av 18 dager må jeg være ute av USA pga visa og forsikringen så i løpet av dagen i dag fant jeg ut at jeg dropper New Orleans (var jo der for noen uker siden), å begynte på ferden vestover. Det er tross alt 3000 km til San Diego å der må jeg også ha en ny 10.000km service før jeg begynner ferden inn i Mexico.

Jeg sjekket også hva det ville koste med en tur med en av båtene for virkelig få oppleve Mississippi River, men slo det fort fra meg. Billigste var 4000USD for en 8 dages tur. Man kunne selvfølgelig velge færre dager men ……. Budsjettet er allerede sprengt pga at jeg har lagt mer på motell enn planlagt så en slik båttur er uaktuelt denne gangen.

Endte derfor dagen i New Iberia som ligger ca 21 mil øst for New Orleans. I morgen begynner turen vestover mot San Diego i California.

Bortsett fra veiene, elven, utsikten skjedde det ikke så masse spennende bortsett fra at jeg mistet den ene baggen 🙂 Jeg var ute å kjørte å fant ett stort tre med store grener som kastet masse skygger på bakken, så jeg stoppet, fant frem mat og drikke, stolen pluss en bok. Ble sittende her en stund før jeg reiste videre, Men når jeg stoppet hadde jeg løsnet stroppene til baggen å dette glemte jeg når jeg skulle reise igjen. Så jeg kjørte avgårde å etter ett lyskryss dro jeg forbi noen biler i rundt 60 miles. Plutselig kommer den ene bilen opp på siden av meg å gestikulerer. Det er ikke unormalt at det reageres når de ser det Norske flagget på sykkelen, men denne gangen var gestikuleringen litt mer hysterisk så jeg svinger ut på siden for å sjekke hva det kan være. En annen bil stopper også å forteller meg at jeg hadde mistet en bagg (noe jeg i mellomtiden hadde oppdaget). Så jeg kjører tilbake å ser en bil som akkurat begynner å kjøre etter å ha stoppet midt i veien. Vi får øyekontakt å han stopper å venter på at jeg får snudd. Dermed har jeg all bagasjen igjen 🙂

Bildene i dag er printscrin fra video kameraet så de er ikke verden beste kvalitet men …………….

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..