Godbye Arizona, hello California

Det er vell ikke så mye å si om denne dagen. Planen var å komme seg fra Yuma til San Diego og for å gjøre det «må» man nesten kjøre deler av veien på Interstate. Men jeg klarte i alle fall å komme meg av I-8 W 2-3 mil etter at jeg hadde kjørt over grensen til California.

Også i dag steg temperaturen til over 40C så jeg tok det med ro å kjørte med lite pådrag for å ikke risikere motorstopp. Jeg er mer og mer overbevist om at problemet bunner i overopphetet bensinpumpe. Hver gang jeg stopper å fuller bensin = kald bensin går sykkelen 100% etterpå.

Yuma - San Diego
Yuma – San Diego

Når jeg kjørte på US98 beveget jeg meg helt på grensen til Mexico, og også¨her i California kjører border patrol hele tiden å sjekker om det er noen som kommer seg over gjerdet. Bildet under er ikke tatt på US98, men viser like vell hvor nærme grensen man kjører og hvor lange disse gjerdene er.

Yuma - San Diego
Yuma – San Diego
Yuma - San Diego
Yuma – San Diego

Omgivelsene var også litt varierende i dag. Her ser vi skikkelig ørken hvor sanddynene ligger helt inntil veien…………

Yuma - San Diego
Yuma – San Diego

………..å senere på dagen blir det mer fjell …………

Yuma - San Diego
Yuma – San Diego

————–å steinete.

Yuma - San Diego
Yuma – San Diego

De førte også vann i egne menneskebygde elver utover i ørkenlandskapet.

Yuma - San Diego
Yuma – San Diego

Det jeg ikke helt forsto var alle flaggene langs veien ute i ørkenen. Det var plassert flagg på bambusstenger som var 2-3 meter høye. Ved hvert flagg sto det en plasttønne (som bare var 20-30cm høy) å tønna var merket med «Vann». Mest sannsynlig var de ment til de Mexicanerne som klarte å komme seg gjennom ørkenen og over grensa. Men om det var border patrol folkene eller om det var sivile som plasserte de ut vet jeg ikke. Hvis det var sivile kunne jo i så fall border patrol folkene fjerne de igjen fortere enn de ble satt opp. Hvis det er border patrol folkene som setter de ut, er det da for å gi folkene en fair chance til å overlevere eller går det en alarm når de åpner lokket på disse dunkene? Hmm, dette må jeg få sjekket ut i morgen 🙂

Kom fram til BMW dealeren og avtalte å komme å levere sykkelen i morgen. Motellrommet er booket for 2 dager, så i løpet av disse 2 dagene får jeg begynne å planlegge neste etappe av turen. San Diego er i utgangspunktet siste stopp i US før jeg begynner på turen inn i Mexico. Hvis jeg ikke er 100% klar kan det være at jeg gjør ett stopp i Chula Vista også.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..