Tucson til Yuma med litt motorproblemer

Siden jeg tross alt var i Tucson som også ble besøkt av Morgan Kane 🙂 var planen å besøke gamlebyen for å se om den var bevart. Jeg klarte ikke å finne noe på gps’en så jeg begynte å kjøre på måfå. Men det eneste jeg fant var Denny’s så jeg fikk meg en frokost.

En av servitrisene kunne fortelle at Old Tucson befant seg langt på utsiden av selve byen Tucson.

Old Tucson
Old Tucson

 

Men det var helt ok for meg å forlate denne byen å legge ut på veiene til Old Tucson. Kan ikke klage på slike veier selv om temperaturen nå steg til over 40°c når jeg beveget meg ut i Sonoran Desert.

Old Tucson
Old Tucson

 

Men det som var dumt var at når jeg endelig kom frem til Old Tucson var stedet stengt.

Old Tucson
Old Tucson

 

Det viste seg at de bare var åpen på lørdag og søndager 😦

Old Tucson
Old Tucson

 

Men det lå en bensin stasjon rett borte i veien så jeg fylte opp tanken og begynte på turen mot Arizona-Sonora Desert Museum. Museum’er bruker jo ha aircondition å med en temperatur på over 40°C  så jeg frem til litt nedkjøing. Men der tok jeg feil igjen. Dette var jo tross alt en desert museum så mye av det de skulle vise frem befant seg utendørs. De hadde også masse dyr her så på de stedene dyrene var utstilt var temperaturen litt lavere enn ute, men like vell var nok temperaturen over 30°C.

The Arizona-Sonora Desert Museum
The Arizona-Sonora Desert Museum
The Arizona-Sonora Desert Museum
The Arizona-Sonora Desert Museum

 

Men selv om det ikke var så mye nedkjøling å hente var det helt klart ett sted som var verdt besøket. Her var mye å se og bra med informasjon om det de viste frem.

The Arizona-Sonora Desert Museum
The Arizona-Sonora Desert Museum
The Arizona-Sonora Desert Museum
The Arizona-Sonora Desert Museum

 

Denne karen møtte jeg på ute. Om han var en rømling fra museet eller om han var en tilfeldig ikke betalende gjest skal være usagt. Men stilig var han 🙂

The Arizona-Sonora Desert Museum
The Arizona-Sonora Desert Museum

 

Men etter å ha surret rundt i flere timer var det på tide å begi seg ut i Sonora ørken for å komme frem til Yuma før det ble alt for sent. Avstanden mellom Tucson og Yuma er på ca 400km, å er vell å betegne som ørken hele veien. Nå skal sies at vi snakker ikke om ørken som Pål Anders Ullevålseter kjører, men ørken med asfalterte veier.

Sonora Desert
Sonora Desert

 

Hvis man ikke skal kjøre en omvei på over 200km er man nødt til å ta en Interstate for å komme til Yuma, så jeg valgte å gjøre dette i dag. Med så høye temperaturer som det er her, orker jeg ikke kjøre lenger enn nødvendig. Så med camelbak fylt opp med ferskt vann og isbiter bytter jeg ut småveier med motorvei.

Sonora Desert
Sonora Desert

 

Men etter 15 mil begynner plutselig sykkelen å oppføre seg merkelig. Motoren slutter rett å slett å dra. Jeg tar inn clutchen, trykker på starteren, å da starter den igjen. Andre ganger bare girer jeg ned ett hakk, å så starter den igjen. Jeg stopper for å se om jeg kan visuelt se noe som er galt men ingen ting er å se. Jeg sjekker selvfølgelig oljen å den er også som den skal. Måten motoren slutter å gå på virker som det er noe elektrisk eller at det er dropp i bensintilførselen. Jeg stopper omsider på en bensinstasjon, fyller ny besin, blir sittende å prate med en kar en times tid, å etter dette har det ikke skjedd noe mer.

Så om det var dårlig bensin, overopphetede plugger som bør skiftes, bensinen som er så varm at den ikke kjøler beninpumpen (hvis det fungerer slik) eller om det er pga multifusjon bryteren som det skal være en recall på skal vet ikke jeg men håper de finner ut av det når sykkelen skal på service.

30 minutter etter at solen var gått ned kom jeg frem til Yuma, fant meg ett motell til 36$ å begynte å sjekke om det var en BMW dealer her i Yuma, men uten hell. Jeg må nok kjøre til San Diego, så jeg håper sykkelen oppfører seg pent i morgen. I dag lå temperaturen på mellom 40 og 44°c, så jeg kan jo håpe på en litt mindre varm dag i morgen.

 

 

PS: Dagens lille reisetips.

Av en eller annen grunn fant jeg ut før jeg reiste fra Norge at jeg skulle ta med meg dødsmerket jeg fikk i militæret. Dette har vist seg å være lurt. Flere steder (inkl. i går) får man rabatt hvis man er eller har vært i militæret. Går-dagens grottetur kostet 13$ men med å vise dødsmerket ble prisen 11$. Ikke den store besparelsen, men mange nok ganger, blir flere gratis Corona 🙂

2 kommentarer om “Tucson til Yuma med litt motorproblemer”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..