Klar til å forlate San Diego å begynne på turen i Baja, Mexico

2015-08-07-13_50_49-Søk

Da er jeg endelig klar til å reise videre. Det har ikke blitt mulighet til å være så mye turist her i San Diego, men for meg som ikke er så glad i dyre storbyer tar jeg ikke det så tungt. Tirsdag ettermiddag brukte jeg til å kjøre rundt til jeg fant ett motell til en «fornuftig» pris. Onsdag kjørte jeg til San Diego BMW Motorcycles hvor Service advisor Brandon gjorde det han kunne for at jeg skulle få en service på min sykkel å komme meg avgårde så fort som mulig. De forsøkte å ta min sykkel innimellom andre oppdrag, men dessverre ble de ikke ferdig, så en hyggelig sjåfør kjørte meg tilbake til hotellet igjen. Etter å ha sittet i butikken mer eller mindre hele dagen nøyde jeg meg med en spasertur i nærområdet før jeg gikk tilbake til motellet.

Men jeg gikk rundt å tittet i San Diego BMW Motorcycles butikken falt blikket ofte på en utstilt BMW-S1000XR

BMW-S-1000-XR
BMW-S-1000-XR

En skikkelig tøff sykkel, helt klart ikke de samme egenskapene som F800GS, men ønsker man seg en sykkel hvor målet er å kose seg på asfalterte veier tror jeg dette kan være en fantastisk sykkel. Jeg har bare hatt 5 motorsykler i min tid å ingen av de har vært en 4 cylinder. Så hvem vet hva fremtiden bringer 🙂

En pen sykkel er det i alle fall (i mine øyne).

2015-BMW-S1000XR
2015-BMW-S1000XR

I dag måtte jeg holde meg i nærheten av pc’en siden de skulle kontakte meg via e-mail når sykkelen var ferdig, Ved 2 tiden var sykkelen ferdig så sjåføren kom å hentet meg så jeg kom meg tilbake til motellet igjen før ruch trafikken begynte.

Så i morgen er planen å komme meg inn i Mexico. Hvis man ikke er US eller Canadisk statsborger er det litt vanskeligere å kjøpe forsikring på nettet i forkant. Så jeg får ta de problemene som dukker opp i morgen.

I følge det jeg har snappet opp på nettet er prosedyren noe slikt.

The steps:
1. Drive through the border
2. Clear Mexican customs (red light, green light)
3. Find the Banjercito / Migración office
4. Go to the Migración office and fill out the tourist card paper.
5. Go to the Banco and pay the tourist card fee. The bank and Banjercito are the same place at this border.
6. Go back to the Migración office with your receipt and get a stamp on your tourist card.
7. Go to the copy shop and make copies of your vehicle permit and the vehicle owner’s passport, tourist card and green card (if applicable).
8. Go back to the Banjercito line. Give them the official copies and originals of vehicle and driver IDs. Pay the vehicle import fee. Give them a credit card for the vehicle deposit.
9. Affix the registration sticker to your car.
10. Have a Corona

Siden jeg har importert sykkelen til USA må jeg også huske på å gi beskjed om at jeg forlater USA slik at den blir strøket fra listen over importerte kjøretøy.

Man må også betale 400$ for midjetidlig importere sykkelen til Mexico, men disse får man igjen når man forlater Mexico igjen.

Jeg må innrømme at jeg er spent på hvordan neste etappe på denne turen blir. Man har hørt så mye, alle advarer mot å gjøre dette, men samtidig vet jeg at mange gjør det samme som meg. I tillegg kommer utfordringen med språket. Selv om jeg slett ikke er noen ekspert på Engelsk, klarer jeg i alle fall å gjøre meg forstått. Men å snakke Spansk de neste 4-5 månedene blir helt klart en utfordring jeg ikke har hatt så langt.

Men nå får jeg sjekke om klesvasken er tørket så jeg kan pakke å være klar til i morgen.

Laundry :-)
Laundry 🙂
Laundry :-)
Laundry 🙂
Laundry :-)
Laundry 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..