Fremme i grensebyen El Paso / Ciudad Juárez

2015-07-31-13_36_51-Start

Tok meg en frokost på Denny’s i Pecos før jeg fylte bensin å fant veien ut av denne dyre byen. Etter å ha kjørt 3 – 4 mil sjekket jeg gps’en for å se om det var en plass å stoppe for å ta en liten pause. Beste måten å sjekke om man er i nærheten av sivilnasjon er å sjekke om det er noen bensinstasjoner langs ruten. Men gps’en ga beskjed om at det var 270 km til neste bensinstasjon. Da måtte jeg stoppe å sjekke hva gps’en holdt på med. Hvis det var 270 km til nærmeste bensinstasjon, å jeg allerede hadde kjørt 30 – 40 km kom ikke jeg til å komme frem hvis jeg holdt samme fart som jeg hadde gjort så lang. Når jeg forsto at gps’en hadde rett var det bare å fortsette i rolig tempo for å spare bensin. I rolig tempo skal dette gå helt bra, men det hadde vært litt kjedelig å tom for bensin mens reserve kanna også var tom.

Pecos - El Paso
Pecos – El Paso

Etter 130 km kommer man til ett kryss hvor man skal svinge til venstre for å kjøre til El Paso. Dette krysset befinner seg 3-400 meter fra grensen til New Mexico. Her stoppet jeg å sjekket hvor langt det var til nærmeste bensinstasjon i motsatt retning. Det viste seg at 25km inn i New Mexico fantes det en Shell stasjon ved en plass som het Whites City. Bensinstasjon var en ubetjent bensinstasjon, men det var i alle fall 4 pumper der som godtok kort så dermed fikk jeg fylt full tank igjen. Å kalle stedet for Whites City er vell også å overdrive for jeg så ikke ett eneste hus bortsett fra en restaurant hvor jeg tok meg en lunch………………………

Whites City, New Mexico
Whites City, New Mexico

pluss noen butikker.

Whites City, New Mexico
Whites City, New Mexico

Hvorfor de hadde plassert en ET på utsiden av resturangren vet jeg ikke, men de kjører gjerne en litt annen versjon av ut-henging av personer som ikke har betalt regningen 🙂  Terje og jeg var en plass hvor resturangren hadde skrevet navnet på x antall personer som ikke hadde gjort opp for seg på en plakat med store bokstaver. Her setter de gjerne opp en statue av personen så han lett skal kjennes igjen 🙂

Etter litt Google’ing ser jeg at det finnes en teori om en UFO triangel i syd/vest av Texas. Siste observasjonen som vissnok skal være gjort var den 25 juli 2015.  Så også at Whites City var nevnt i en rapport over de stedene UFO’er var observert.

Whites City, New Mexico
Whites City, New Mexico

Det var også ett motell der, men de skulle ha 99USD for ett rom å siden klokken bare var 13 fortsatte jeg turen mot El Paso.

Landskapet på denne turen var varierende. Som man ser her finnes det fjell og grønne områder……….

Pecos - El Paso
Pecos – El Paso

……..hvor det er mulig å finne en rasteplass hvor man kan ta seg en liten pause i skyggen………

Pecos - El Paso
Pecos – El Paso

…………….eller nyte utsikten.

Pecos - El Paso
Pecos – El Paso

Hvis man kjeder seg når man er ute å kjører kan man jo alltids stoppe å sjekke ut alle ‘historical marker sign’. 1 miles før ett ‘historical marker’ står ett slikt skiltskilt. Det sier hvilken side av veien det er å ett nummer (dette bildet er hentet fra nettet). Det finnes en database med all informasjon om hvor disse er og en egen app du kan ha på mobilen.

historical_marker_sign
historical_marker_sign

Dette er fra en av plassene jeg stoppet i dag.

historical marker Texas
historical marker Texas
historical marker Texas
historical marker Texas
historical marker Texas
historical marker Texas
historical marker Texas
historical marker Texas

Siden jeg nettopp hadde vært på denne plassen var det greit å kunne lese litt om stedet, hva disse salt-slettene hadde betydd for Apache og Tigua indianerne og at det hadde foregått en krig på slutten av 1870 tallet for å ta kontroll over områdene.

Pecos - El Paso
Pecos – El Paso
Pecos - El Paso
Pecos – El Paso

Utpå ettermiddagen kom jeg frem til El Paso, fant noen hotell poi’er på gps’en å fikk meg ett rom til en fornuftig pris. Tror jeg kommer til å tilbringe dagen i morgen her i El Paso. Strøket er muligens ikke det beste i følge kartet under som viser hvor det er mest/minst trygt å oppholde seg. Jeg er der det er merket med rødt som er midt i ett grått område (minst safe områda), men jeg satser på at sykkelen står på utsiden her i morgen også 🙂 Den er i alle fall låst med skivelår, styret er låst og alarmen er satt på.

El_Paso_TX_crime_rates
El_Paso_TX_crime_rates

Kriminaliteten er nok høyere enn den generelle kriminaliteten i Texas ………..

El_Paso_TX_crime_rates
El_Paso_TX_crime_rates

…………men på andre siden av elven  Río Bravo del Norte hvor den Mexicanske byen Ciudad Juárez ligger er det nok verre. El Paso og Ciudad Juárez er tilsammen en by på ca 2 millioner mennesker og regnes som en av de farligste byer i verden. I 2009 skal 2500 mennesker ha blitt drept her i forbindelse med narkotikakartell krig. Heldigvis ser det ut til at det militære og politiet har gjort en bra jobb og mord raten har sunket fra 130 mord pr 100.000 innbyggere i 2008 til 38 mord pr 100.000 innbyggere i 2015.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..