Dag 32 i Mexico Poza Rica – El Tajin – Poza Rica

2015-09-09-11_59_31-My-Adventures---My-Adventures

Jeg skriver ikke så mye om denne dagen siden videoen sier det meste. Gjengi alt guiden fortalte er ikke så lett, å det kan være at noe av det jeg gjengir på videoen er uriktig, men det var i alle fall slik jeg husket og forsto det han fortalte.

Det eneste jeg kan tilføye er at bare 360 av årets 365 dager var viktig i Totonac kulturen. De 5 siste dagene ble brukt til å drikke pulque Dette var de eneste 5 dagene i året hvor det var tillatt å drikke pulque bortsett fra for de personene som var født i løpet av disse dagene. De kunne drikke pulque hele året 🙂 Det ligger mer histore rundt dette og de personene som ble født disse dagene, men dette ble kortversjonen 🙂

Å så viser jeg til arenaen hvor ‘lavklassen’ hadde sine spill, men jeg tror jeg bommet der. Det tror jeg var arenaen hvor de lærde hadde sine spill. ‘Lavklassen’ tror jeg lå ett par hundre meter lengre vekk.

El Tajin skal betyr stedet for torden eller noe slikt og torden guden var den viktigste guden de hadde. Han hadde hørt om Tor med hammeren, men forsto ikke hvilken funksjon hammeren hadde, men nå vet han det 🙂

Bildene får tale for seg.

El Tajín Mexico
El Tajín Mexico
El Tajín Mexico
El Tajín Mexico
El Tajín Mexico
El Tajín Mexico
El Tajín Mexico
El Tajín Mexico
El Tajín Mexico
El Tajín Mexico
El Tajín Mexico
El Tajín Mexico
El Tajín Mexico
El Tajín Mexico
El Tajín Mexico
El Tajín Mexico
El Tajín Mexico
El Tajín Mexico
El Tajín Mexico
El Tajín Mexico
El Tajín Mexico
El Tajín Mexico
El Tajín Mexico
El Tajín Mexico
El Tajín Mexico
El Tajín Mexico
El Tajín Mexico
El Tajín Mexico

Jeg fant ikke overnatting i den byen jeg dro til som hadde sikker parkering, så jeg begynte å lete etter Auto Hotel igjen. Men prisene var høyerer (400 Pesos for 4 timer) og de bare ganget opp prisen med dette i forhold til hvor lenge du ble. Så jeg endte opp med å reise tilbake til der jeg overnattet i går hvor prisen var 370 pesos for hele natten (inkl. kanaler med anatomi 🙂 )

De har t.o.m. room service.

Poza Rica
Poza Rica

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..