Dag 3 i Mexico

2015-08-11-12_54_16-Start

Dagen i dag ble som forventet. Siden jeg viste at det var 318km til neste bensin stasjon var det naturlig at det også var minst 318 km til neste by. I praksis viste det seg at det var mulig å kjøpe bensin under veis siden noen sto langs veien å solgt bensin fra bensin kanner. Hva prisen var vet jeg ikke siden jeg allerede hadde fylt opp både bensintanken og reservekanna å derfor ikke hadde behov for å sjekke prisen. Det var også noen moteller og restauranter i løpet av denne distansen så for de som trengte dette var det tilgjengelig. Jeg kjørte bl.a. forbi ett par som var ute å sykklet både i går og i dag og de vil nok trenge ett sted å spise og sove hvis de ikke lager sin egen mat og sover i telt.

Veiene var bra og variert. Alt fra strekninger som vist under til svingete, bakkete og vind som kommer inn fra vestkysten. Temperaturen har helt siden jeg kom til San Diego lagt på 23 – 25C å det gjorde den på formiddagen i dag også. I løpet av dagen steg den til 33 – 34C men droppet så til 23 – 25C utpå ettermiddagen.

Baja California, Mexico
Baja California, Mexico

Det ble også litt måne landskap under veis. Store steiner som lå strødd utover enorme områder, og ett par steder hvor alle slike steiner var samlet i enorme hauger og ikke en eneste stein langs bakken. Utrolig hva naturen har skapt med bare naturen som verktøy.

Baja California, Mexico
Baja California, Mexico

Jeg vet at det er noen som følger denne bloggen som skal kjøre her i Mexico senere så jeg tenkte å gi noen reise / kjøre tips også.

Lastebiler og biler blenker med blinklysene til venstre når det er klart til at du kan kjøre forbi. For oss i Norden er i alle fall dette litt forvirrende siden vi er vant med at vi blinker til høyre når det er klar bane. Hvis bilen foran deg blinker til venstre og samtidig bremser får man være litt på vakt for det kan jo være at de faktisk skal svinge til venstre å da kan det oppstå farlig situasjoner.

Baja California, Mexico
Baja California, Mexico

Hvis man kommer til en liten eller stor bakketopp er det ofte en søkk / bunn / dal før neste bakketopp. I disse lave områdene blir veien ofte ødelagt eller overforsvømmet hvis det regner. Da skal man være meget forsiktig med å kjøre inn i slike vanndammer. Men også når det ikke regner kan det være farlig hvis man kommer i stor fart. Vannet kan etterlate store mengder med sand eller ødelegger selve asfalten. Begge deler er en trafikk felle for oss som kjører på 2 hjul. Vi kan velte, ødelegge felger etc. Så kjør forsiktig.

Baja California, Mexico
Baja California, Mexico

Disse gutta utgjør også en fare. En slik 18 hjuling etterlater ofte eksploderte dekk langs veien. Dvs. dekkbanen løsner å ligger igjen i veien slik at du kan risikere å kjøre på de. I dag så jeg en trailer foran meg hvor dekkbanen løsnet, ødela noe plastikk (skjerm?) å strødde det utover veien hvor jeg kom kjørende bak. Traileren svingte av veien å jeg kunne se at det bare var gummislitrer igjen rundt felgen. Dette problemet finnes selvfølgelig ikke bare her i Mexico men er ett generelt problem for oss på 2 hjul. Men jeg tror det er ett mye større problem her enn det vi opplever hjemme i Norge. Om det er pga. at temperaturen er lavere i Norge eller om det er pga. at de kjører med regummierte dekk og / eller farten er lavere i Norge skal være usagt. Selv heller jeg til teorien om at dekkene er regummierte men det er en gjetning uten kunnskap temaet

Baja California, Mexico
Baja California, Mexico

En ting er i alle fall sikkert å det er at å kjøre bak noen biler er en større risiko enn å kjøre forbi. Visse biler er lastet på en måte hvor vi på 2 hjul enten må holde god avstand i tilfelle noe skulle falle av, eller rett og slett sørge for at dette faller av bak deg 🙂

Baja California, Mexico
Baja California, Mexico

Etter å ha fylt bensin når jeg kom til bensinstasjonen som var 318 km etter motellet jeg overnattet på begynte jeg å lete etter overnatting. Fant overnatting og en restaurant med mat og Corona så da ble det en god middagslur etterpå. Må nok se en film i kveld før jeg klarer å sovne etter en middagslur på nesten 3 timer hehe. Men det er jo ferie.

Yes, dette var en liten forklaring om min dag på kontoret. Nå må jeg sjekke ut noen tips jeg har fått angående forsikring.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..