Dag 17 i Mexico Fra Navojoa til ???

Jeg hadde laget en reiserute på GPS’en fra Navojoa til Creel som er i Copper Canyon området. Slik jeg tolket gps’en finnes det en asfaltert vei som bringer deg i en stor bue rundt fjellene.

Navojoa - Creel_Chihuahua
Navojoa – Creel_Chihuahua

Så jeg tenkte at det må gå an å kjøre gjennom disse fjellområdene i stede for å kjøre den stor buen rundt. Som sagt, så gjort. De første milene gikk greit på fine landlige asfalterte veier.

BMW F800GS in Mexico
BMW F800GS in Mexico

Så gikk det over fra å være asfalt veier til grusveier med rullegrus. Det har jeg kjørt på såpass mange ganger tidligere at det gikk også greit.

BMW F800GS in Mexico
BMW F800GS in Mexico

Men etter en stud på grus gikk det over til sand. Å kjøre i sand har jeg ingen erfaring med så dette var litt «skummelt» 🙂 Trikset er vell å sitte så langt frem på sadlen som mulig, å passe på å ha god fremdrift. Å sitte langt frem på sadlen er enkelt med god fremdrift er litt vanskeligere. Men jeg gjorde så godt jeg kunne å kom jeg gjennom uten å gå i bakken en enste gang. STOLT 🙂

Etter en god strekning med sand begynte stigningene i fjellene. PÅ denne videoen mistet jeg beskyttelsen foran hovedlykten så jeg måtte stoppe å plukke den opp igjen. Ingen ting var ødelagt så det var bare å sette den på plass igjen.

Når man kommer til de verste områdene klarer man ikke slippe styret for å sette på kameraet, men dette er i alle fall ett eksempel på hvordan det så ut der som veiene ikke var alt for ille slik at jeg kunne sette kameraet på igjen.

Å midt oppe i disse områdene kommer man til små fjell landsbyer hvor det bor noen få mennesker. Så vidt jeg forstår handler det om å produsere nok til eget bruk pluss nok til å selge/bytte til seg det man måtte trenge.

Varmen og slitet med å kjøre på disse veiene gjorde at vannet begynte å ta slutt. Men så ser jeg en klynge med hus i det fjerne å siden jeg bare har en flaske vann igjen håper jeg på å finne noe her. Agua er ett nyttig ord å kunne 🙂

I videoen over refererte jeg til at gps’en mente det var 85km til nærmeste bensinstasjon, men det tror jeg var en bløff. Det må i så fall ha vært til en bensinstasjon som man ser på bildet her bak de 4 ungdommene.

BMW F800GS in Mexico
BMW F800GS in Mexico

Her fikk man nemlig kjøpt bensin på flasker, gallon kanner og sikkert på jerrykanner også. En av ungdommene snakket litt Engelsk og kunne fortelle at det lå ett hotell her som het Hotel Victoria. Jeg var nå så sliten at ett Hotell hørtes meget fristedene ut. Gutta stakk etter en stund av og jeg ble sittende igjen å drikke vann som «bensinstasjonen» spanderte på meg (jeg ga de 10 pesos like vell).

Jeg begynte å lete etter hotellet men det var ikke så lett å finne. Først spurte jeg en politi som vandret rundt med sitt gevær, pekte i en retning men etter en stund stoppet jeg å spurte enda en kar. Han heiv seg i bilen å ba meg følge etter. I løpet av noen minutter, elvekjøring, bakker og steiner kom vi frem til denne plassen. 7 rom var ferdig og 3 rom var fortsatt under bygging.

Hotel Victoria Mexico
Hotel Victoria Mexico

Hvorfor de i all verden bygger ett hotell her med 10 rom har jeg fortsatt ikke forstått men de har muligens en plan. Gutta jeg snakket med tidligere hadde ikke sett en slik motorsykkel før så området kan i alle fall ikke være så flittig besøkt av folk på mc. Busser og vanlige biler kan umulig kjøre hit, men har man en 4 hjuls trekker med god bakke-klaring man man kjøre hit.

Men jeg fikk meg i alle fall ett rom og sykkelen fikk tak over seg. Som man ser tok det ikke mange minuttene etter at jeg var kommet i hus før regnet kom.

Hotel Victoria Mexico
Hotel Victoria Mexico

Skyene lå lavt i terrenget å utover kvelden begynte det å lyne og tordne.

Hotel Victoria Mexico
Hotel Victoria Mexico

Klærne var gjennomvåte men ikke av regn. Jeg var så svett etter denne dagen at alt måtte henges opp til tørk. Lurer på om buksen og jakken noen gang blir luktfri hehe 🙂

Hotel Victoria Mexico
Hotel Victoria Mexico

Elektrisiteten på dette hotellet skjønte jeg ikke så mye av. Selvfølgelig var det ikke wifi men etter å ha brukt pc’en litt tenkte jeg at den burde lades. Så jeg fant frem laderen, stakk den i stikkontakten men ikke noe skjedde. Forsøkte samtlige stikkontakter men fortsatt skjedde ingen ting. Jeg har 3 forskjellige hjelpemidler for lading men ingen ting fungerte. Rommet hadde ett tv med 2 kanaler men det viste seg at det var samme tv signal på begge kanalene men siden signalene var så dårlig tok det litt tid før jeg fant ut av det. Men siden tv hadde strøm var det jo bare å ta ut denne stikkontakten for her var det i alle fall strøm. Ingen ting skjedde. Jeg sammenlignet stikkontakten til tv’en med mine stikkontakter å de var identiske, så jeg ga til slutt opp.

Jeg brukte kvelden på å finne ut hva jeg skulle gjøre neste dag. Hvis jeg fortsetter på disse veiene er det 220km i følge gps’en til Creel. Men det vil mest sannsynlig bli 220 km på tilsvarende veier som jeg har kjørt i dag. Jeg var ute flere ganger i løpet av kvelden for å sjekke været og selv om ikke været var så ille der jeg var ser jeg alle lynene bak fjellene som jeg evt. skal over dagen etterpå. Lurer på hvor stygt regnværet har fart med veien.

2 kommentarer om “Dag 17 i Mexico Fra Navojoa til ???”

  1. Hei! Gøy å følge turen din. Tenkte jeg skulle kime inn med et lite tips, det virker som du er litt i villrede nå? Kjør til Creel, derfra går det en spektakulær vei ned til Batopilas nede i Copper Canyon.

    God tur videre!

    1. Hadde bare lyst å kjøre i motsatt retning 🙂 Men jeg kjørte altså i dag videre nordover fra Navojoa til Ciudad Obregón for så å begynne på turen mot Creel. Takker for tipset ang. Batopilas. Alle tips mottas med takk.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..