Dag 11, 12 og 13 i Mexico

Kathy og Lynn kom som avtalt å møtte meg mens jeg satt i en stol på en bensin stasjon å sov 🙂 De kjørte foran meg opp til Todos Santos hvor de leier en leilighet som de åpnet opp for meg også. Ganske fantastisk at de treffer en vilt fremmed Nordmann på en bar og inviterer han til å komme å overnatte.

En overnatting skulle bli til flere netter, å jeg håper å tror at det var til felles glede. Jeg koste meg skikkelig disse dagene og Kathy og Lynn kjørte meg rundt for å vise meg Todos Santos, tok meg med ut for å spise og drikke, pluss treffe folk i området.

For de som vil kan dere Google Todos Santos, for denne lille plassen er kjent for masse. Musikk festivaler, kunst gallerier og masse annet. En av de tingene som trekker folk er nok også det originale Hotel California fra Eagles sin sang.

Hotel California Todos Santos Baja Calefornia Mexico
Hotel California Todos Santos Baja Calefornia Mexico
Hotel California Todos Santos Baja Calefornia Mexico
Hotel California Todos Santos Baja Calefornia Mexico
Hotel California Todos Santos Baja Calefornia Mexico
Hotel California Todos Santos Baja Calefornia Mexico

Å siden vi er her på Hotel California i Todos Santos måtte vi jo også selvfølgelig innta litt drikke siden det er meget varmt her 🙂

Hotel California Todos Santos Baja Calefornia Mexico
Hotel California Todos Santos Baja Calefornia Mexico

Solnedgangen fikk vi med oss fra terrassen og flottere utsikt skal man lete lenge etter. Lynn og jeg forsøkte i tillegg å spille litt Blues Harp sammen. Meget koselig, men sikkert ikke så vakkert 🙂 Vi var begge enige om at vi trenger å øve litt mer hehe.

Todos Santos Baja Calefornia Mexico
Todos Santos Baja Calefornia Mexico

Det som egentlig skulle bli en overnatting endte med at jeg ble en dag til. De tok meg med til ett hotell hvor de pressenterte meg for en venn som blant annet arrangerte turer i Copper Canyon. Copper Canyon står på min liste over ting jeg vil se i Mexico så det var fint med noen ekstra tips.

Etterpå ble det en tur ut for å spise …………

Lynn Goldin in Todos Santos Baja Calefornia Mexico
Lynn Goldin in Todos Santos Baja Calefornia Mexico
Kathy Goldin in Todos Santos Baja Calefornia Mexico
Kathy Goldin in Todos Santos Baja Calefornia Mexico

………….. før vi reiste tilbake til leiligheten for å få med oss en solnedgang som denne kvelden ble litt ødelagt på grunn av skyer som kom inn fra havet.

Todos Santos Baja Calefornia Mexico
Todos Santos Baja Calefornia Mexico

Disse skyene skulle senere bli til ett skikkelig regnvær med påfølgende tordenvær. Rett før klokken 0400 på natten tordnet det så kraftig at lynene og smellene kom samtidig.

Todos Santos fikk mye ødelagt når den siste hurricane’en traff de så nå har de blant annet bestemt at all elektrisitet skal graves ned. Det vil si at asfalten er fjernet fra samtlige gater og en stor jobb pågår med å utføre arbeidet med å grave ned alle ledinger for så å gjøre veiene kjørbare igjen. Så å navigere med bil i disse gatene er en liten utfordring for øyeblikket 🙂

Todos Santos Baja Calefornia Mexico
Todos Santos Baja Calefornia Mexico

Men for Lynn som etter ett slag må bruke spaserstokk lar seg ikke stoppe av slike bagateller.

Lynn Goldin in Todos Santos Baja Calefornia Mexico
Lynn Goldin in Todos Santos Baja Calefornia Mexico

Å de lokale «Caballo» trives godt med å rusle rundt på grusveiene 🙂

Caballo in Todos Santos Baja Calefornia Mexico
Caballo in Todos Santos Baja Calefornia Mexico

Men alt godt tar dessverre en gang slutt. Hvis jeg noen gang skal komme meg hjem måtte jeg i ettermiddag komme meg på sykkelen å reise videre. Å si farvel til gode venner er aldri lett, men jeg er sikker på at Lynn og Kathy er blitt venner for livet, så vi vil nok holde kontakten videre. Tusen takk for at dere lot meg bli hos dere disse 3 dagene.

Lynn and Kathy in Todos Santos Baja Calefornia Mexico
Lynn and Kathy in Todos Santos Baja Calefornia Mexico

Turen til La Paz skulle ende med en vask av både sykkel og meg selv. En skikkelig regnbyge som varte i 12 km sørget for at jeg var våt inn til skinnet (siden jeg ikke brukte regntøy og de indre lagene i kjøreklærne er fjernet). Men i løpet av de siste 30 km inn til La Paz hvor solen var fremme igjen og temperaturen lå på ca 32C gjorde at jeg tørket relativt kjapt opp igjen.

Fremme i La Paz bestemte jeg meg for først å sjekke ut hvor fergeterminalen var.

La Paz Baja Calefornia Mexico
La Paz Baja Calefornia Mexico

Det viste seg at den lå 18 km på utsiden av sentrum så jeg kjørte ut for å orientere meg litt. Terminalen var stengt, men det satt noen security guard’s der som jeg snakket med å de kunne fortelle at terminalen åpnet opp klokken 0900 og at fergen til Topolobampo gikk ved 1430 tiden.

Hotellet her ute ved fergeterminalen skulle ha 900 pesos for en overnatting, så jeg sjekket ett par steder til før jeg til slutt kjørte tilbake til La Paz igjen hvor jeg fant hotellet jeg overnattet på sist uke. Det er ikke så fancy men mer enn godt nok for meg.

La Paz Baja Calefornia Mexico
La Paz Baja Calefornia Mexico

Å beliggenheten er helt grei.

La Paz Baja Calefornia Mexico
La Paz Baja Calefornia Mexico
La Paz Baja Calefornia Mexico
La Paz Baja Calefornia Mexico

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..