Da 16 i Mexico Los Mochis – Navojoa

2015-08-24-14_58_38-My-Adventures---My-Adventures

Ikke så mye som har skjedd. Ikke så mange mil og ikke så mye å se. Avstanden mellom Los Mochis i Sinaloa til Navojoa i Sonora er ikke mer enn 160 km men siden jeg ikke viste så mye om veiene jeg skal begynne på etter Navojoa tenkte jeg at det var like greit å overnatte her.

Etter å ha forlatt Los Mochis kom jeg til denne køen. Jeg viste ikke om det var en ulykke, eller om noen hadde bestemt seg for å sperre veien så jeg fant ut at enkleste måten å finne ut av dette var å legge seg ut på vei-skulderen å komme seg lengst frem. Etter en stund kom jeg frem til en bom stasjon og her hadde en lastebil i motsatt retning havarert skikkelig. Hele forstillingen / støtdempere og alt annet må ha havarert fullstendig. Hjulene pekte i forskjellige retninger og det så nesten ut som fronten hvilte på støtfangerne på bakken.Så polisen dirigerte kjøretøy i motgående retning inn i vår kjørefil slik at det ikke skulle være full stopp i begge retninger.

Before Sonora Mexico.
Before Sonora Mexico.

Det kostet 33 pesos å kjøre på denne veien og veien var stort sett i bra stand, men man må holde ett øye med asfalten hele tiden for det dukker stadig opp hull i asfalten som kan være skumle å treffe og tidvis er det mange av de.

Sonora Mexico
Sonora Mexico

En annen ting som det er mye av er sommerfugler. Hele tiden mens jeg har kjørt her i Mexico har det vært ett stort antall sommerfugler langs veiene. Stort sett ser man 4-5 sommerfugler foran seg til en hver tid å noen ganger må man dukke for å ikke få de i hjelmen 🙂

Sonora Mexico
Sonora Mexico

Mexico er full at Mexicanere 🙂 De som snakker Engelsk kommer gjerne bort å prater. Alle er hyggelige og i dag når jeg var i en minibanken inne i en bank for å ta ut noen kontanter holdt jeg litt øye med en kar som sto å så på hjelmen og tankveska som jeg hadde plassert 2-3 meter vekk fra selve minibanken. Etter å ha gjort meg ferdig i minibanken forklarte han at jeg burde tatt med meg tingene bort til minibank maskinen å ikke latt de bli igjen (selv om jeg hadde full kontroll). Men det er godt å se at de passer på turistene så de ikke skal bli utsatt for noe.

En annen kar jeg traff på før jeg gikk inn i banken holdt på å vaske bilvinduer på bilene som sto parkert der. Han var i meget godt humør (muligens litt høy) men gjorde ett ærlig stykke arbeid å snakket godt Engelsk. Uten å ha avtalt noe så jeg inne fra banken at selv om han fortsatte å vaske bilvinduer passet han hele tiden på sykkelen min når andre forbi passerende kom bort for å titte på sykkelen.

Flere Mexicanere jeg har snakket med angående sikkerheten til turister her i Mexico mener at media er litt overdrevet, Ja det foregår masse, det er mye drap og vold visse steder innenfor visse kretser men disse kretsene (kartellene) ønsker ikke at det skal gå ut over turister. Drap, vold og ran av turister skaper alltid publisitet og økt politi aktivitet i området og dette ønsker ikke kartellene. Om dette stemmer vet ikke jeg men det er dette Mexicanerne selv forteller meg.

Korrupt politi har også vært noe jeg har blitt advart mot hele tiden, og det kan være at jeg så langt har vært heldig som ikke har opplevd dette men hittil har ingen forsøkt på noe som helst. Police Federales, militære sjekkpunkter og politi av andre etater støter man på hver eneste dag, men så langt har ingen forsøkt på noe som helst. Får bare håpe det fortsetter slik 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..