Dag 8 i Peru. Bensin pumpe problem på BMW F800GS

Jeg har flere ganger hatt problemer med at motoren har kuttet uten at jeg har vært 100% sikker på årsaken. Når jeg var i Arizona området og temperaturen lå på over 40c regnet jeg med at det var pga overopphetet bensinpumpe. Dette er nemlig en kjent svakhet på F800GS. Men i går opplevde jeg også dette i 4200 meters høyde hvor temperaturen lå på ca 10c.

Etter litt surfing på nettet har jeg nå lært følgende (står det på nettet må det jo være sant) 🙂

Bensinpumpen har en temperatur sensor. Pumpen gir ett vist trykk, overflødig bensin kjøler ned pumpen før den returneres til tanken. Blir pumpen for varm oppfatter sensoren i pumpen dette og kutter tilførselen.

Men sensoren har en funksjon til. Vann i bensinen oppfattes også av sensoren. Så hvis det er vann / kondens i bensinen kuttes altså tilførselen. Dette kan derfor være årsaken til at jeg hadde problemer når temperaturen var lav.

I følge x antall forum innlegg kan dette løses på 2 måter.

1: Fjern pensinpumpen og sett inn en bensinpumpe til Toyota Corolla (uansett årsmodell). Pumpen er eksakt lik, men inneholder ikke den aktuelle sensoren.

2: Skift ledningen som leser signalet fra sensoren med en ledning som ikke leser dette signalet. Ledningen koster 35$ og er det billigste alternativet.

Her er hva de skriver om ledningen:

On BMW R1200GS, R1200GS Adventure, R1200RT, R1200ST, R1200R, F800GS and F650GS-twin motorcycles, the fuel pump controller can fail due to water infiltration or because of a design flaw, limiting heat sinking, leaving you stranded. Using the accessory socket or an SAE battery connector and this cable as a temporary fix, you can bypass the failed controller and get back on the road. Features 18 gauge wire and soldered joints. If you ride in remote areas, this cable could save your life.

For øyeblikket er jeg nå i Lima og skal ha x antall kjørefrie dager. Hva de skal brukes til får vi komme tilbake til senere. Vi får se om jeg finner på noe ang dette problemet i løpet disse dagene.

Pumpen kan skiftes på følgende måte:

 

2 kommentarer om “Dag 8 i Peru. Bensin pumpe problem på BMW F800GS”

  1. Hi Buddy
    I’m not a GS rider and do NOT have first hand experience. However, I have two close friends who ride GS’ and have had this issue. One is a writer for a nationwide motorcycle magazine, so I sort of trust him. This issue has a few fixes. I will send you the you tube link and you can look at it. Basically it is the simplest fix, but the part is several hundred dollars but is made specifically to fix this problem on the GS models. It basically FOOLS the sensors to adjust the temperature of that sensor that is not working correctly at different temperatures. You may notice this A LOT more at altitudes. IF you go this route you need to tell ALL mechanics that work on your bike that you have this module or they will always get false readings. I hope this helps. Love reading your stuff. https://www.youtube.com/watch?v=wt_dk5wr2vQ

    1. This will certainly work for cold weather etc. but in those cases where the gasoline gets hot because the fuel pump does not receive enough cooling, Will this then solve the problem?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..