Dag 7 i Costa Rica. Quepos – Golfito

Nina hadde sovnet tidlig i går kveld, så dermed våknet ho før fuglene denne dagen. Klokka 0530 klarte ho å vekke meg og servere frokost på sengen.

Brunost i Costa Rica
Brunost i Costa Rica

Bagene var blitt pakket litt om på morgenkvisten så bagen på reservekanne hadde vokst litt i volum, men vekten er fortsatt minimal. Ting begynner å komme seg litt i rutine og arbeidsoppgaver er fordelt. Jeg bærer ned de største og tyngste koffertene og monterer disse på sykkelen mens Nina bærer ned tankveska og bagen på reservekanna. Denne monterer ho også fast med stropper.

Costa Rica
Costa Rica

Selve kjøreturen i dag er det ikke så mye å skrive om. Vi holdt oss på asfalterte veier. Veiene var av bra kvalitet og trafikken var rolig.

Costa Rica
Costa Rica

Planen for dagen var å kjøre litt nærmere grensen til Panama. Kjøre ut til kysten og finnes oss en plass med strand hvor vi kunne være ett par dager. Distansen ville bli på ca 200 km og halveis stoppet vi og tok oss en ny frokost. Her snakket de Engelsk så selv om menyene var på Spansk fikk vi det vi ville ha. En kar fra Texas som var innom skrøt av stedet og betjeningen så her var vi trygge på å få oss ett godt måltid.

Frokost i Costa Rica
Frokost i Costa Rica

Jeg føler at Costa Rica er ett trygt land å ferdes i. De er vant med å håndtere turister, det er minimalt med våpen, få sjekkpunkter langs veiene. I dag såg vi bare et sjekkpunkt og de vinket oss bare videre. Vi fikk blålys etter oss en gang i løpet av dagen, men de var ikke ute etter oss 🙂

Policia i Costa Rica
Policia i Costa Rica

Små butikker i Costa Rica er også litt annerledes enn det jeg har vært vant med de siste mnd’ene. Butikkene har faktisk en dør…………

Costa Rica
Costa Rica

……………. så dermed kan man komme inn. Det er litt lettere for oss utlendinger å handle når man kan se vareutvalget uten å behøve å kunne det Spanske navnet på det man ønsker å kjøpe.

Costa Rica
Costa Rica

Dette bildet er ikke spesielt for de fleste. Det er skjevt pga at det er ett print scrn fra videoen på hjelem og inneholder ikke noe spektakulært på noen som helst måte, men for oss er det litt spesielt når man faktisk klarer å gjøre deg forstått og betjeningen har forstått og kan stå og peke for å forklare oss i stedet for at vi må stå og peke for å forklare betjeningen. Ett stolt øyeblikk 🙂

Costa Rica
Costa Rica

Vi fant oss et greit hotell ved sjøen som visstnok skulle inneholde noen parasitter som gjorde at det ikke var særlig egnet for bading. På ettermiddagen begynte det også å regne så vi får se hva vi finner på i morgen, Om vi blir eller kjører videre er fortsatt ikke bestemt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..