Dag 19 i Peru. Tilbake i Lima igjen

Tja hva kan vi si om denne dagen da?
Det var 430 km til Lima så jeg tenkte at det var like greit å ta det som en dagsetappe. Dvs. at jeg motsto fristelsen til å stoppe i Paramonga for 3. gang. Sikkert like greit for sist gang jeg var der stoppet politiet meg 🙂 De kjente igjen sykkelen fra den gang Nina og jeg var der i desember så derfor ble de litt nysgjerrige. Helt klart på en positiv måte for det kunne jeg lese på kroppspråket men de kunne i alle fall forsikre meg om at de passet ekstra godt på oss turister. Nok om det. Jeg la altså kursen mot Lima og veien var stort sett like kjedelig som sist gang. Eneste forskjell var at jeg nå kjente meg igjen og selv det å kjøre gjennom gatene her i Lima begynner faktisk å bli en vane. Tror jeg skulle funnet frem til hotellet og BMW dealeren uten gps. Og det er jo ikke så verst for å være en såpass stor by. Gps’en fungerte foresten 100% i dag også. Får håpe det var dette med gmapsupp filen som var årsaken til problemene jeg hadde.

Det er kjekt å se hvordan de tar hånd om dyrene sine. Lufte tur med kuer går ofte litt tregt så da er det greit og ta de med på en biltur 🙂

Målet med å stoppe i Lima denne gangen var selvfølgelig for å stikke innom BMW dealeren for å høre om de hadde en forklaring på hvorfor jeg fortsatt hadde samme problem som før jeg skiftet pumpen. De var selvfølgelig lei seg for at problemet ikke var løst og lovet å se på sykkelen med en gang i morgen tidlig. Jeg kom nemlig mens de holdt på å stenge for dagen. Han mente at alle deksler etc måtte av for å komme til vakum slanger og andre ting som kunne være årsaken. Jeg forklarte på så godt Engelsk jeg kunne på en måte som gjorde at han som skulle motta informasjonen og som kunne enda mindre Engelsk enn meg skulle forstå at sykkelen går ikke på noe som helst tidspunkt dårlig. Det jeg fortalte verksmesteren var at motoren rett og slett bare kutter. Den begynner ikke å hoste eller på andre måter gå dårlig før den stopper. Det er rett og slett bare bråstopp uten forvarsel.

Jeg bablet litt om tennplugger her om dagen men det var nok bare en teori jeg hadde der og da pga at jeg var frustrert.

Etter at jeg leverte sykkelen spaserte jeg ned til samme hotell som jeg bodde på sist gang, og mens jeg gikk disse 300 meterne var det plutselig at jeg fikk en ide (igjen). Satte fra meg bagen og spaserte opp igjen. Jeg ba de sjekke bryteren for sidestøtta. Denne bryteren kutter jo motoren momentant men lys etc fortsatt er på. Dette er nemlig det samme jeg opplever. Alternativt selve stopp knappen på styret. Bryteren til sidestøtta kunne jeg jo sjekket selv tidligere hvis jeg bare hadde kommet på ideen tidligere men dette var en tanke som slo ned i meg i dag.

Så nå får vi se hva de sier i morgen. De skulle begynne på den klokka 8 så da stikker jeg opp ved 10 tiden for å sjekke. Er som sagt ikke så veldig bekymret. Ikke noe problemer i går, ikke noe problemer i dag, og det kan godt hende det går flere uker til neste gang det skjer.

Tok en liten titt på SPOT’eren som av en eller annen grunn ikke fungerte i går men som fungerte greit igjen i dag. Den viste en stund at det var lite strøm på batteriene, men så hadde den plutselig nok strøm like vell. Hmm

Når jeg åpnet lokket var det dette synet som møtte meg. Hvordan dette har skjedd har jeg ingen formening om. Det har ikke falt en regndråpe på mange uker så det kan i alle fall ikke være vann som har gjort dette.

SPOT GEN 3
SPOT GEN 3

 

Etter å ha tatt batteriene ut ser man bedre skaden.

SPOT GEN 3
SPOT GEN 3

 

Når jeg skulle rengjøre området faller også fjære ut.

SPOT GEN 3
SPOT GEN 3

 

Men med litt Q-tips, en Leatherman fikk jeg det rent igjen og med litt Loctite fikk jeg festet fjæra.

SPOT GEN 3
SPOT GEN 3

 

Ser t.o.m. ut til at den fungerer :-).

SPOT GEN 3
SPOT GEN 3

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..