Dag 5 i Colombia. Fra Sincelejo til Valdivia

Ved 8 tiden var sykkelen ferdig pakket å vi kunne begynne turen ut av Sincelejo. Vi stoppet rett på utsiden av sentrum for å få oss frokost og så bar det inn i trafikk kaoset.
Fra Sincelejo til Valdivia

Fra Sincelejo til Valdivia

12272789_10153769969946133_1928040567_n

 

Dagen i dag skulle bli en dag med masse trafikk (ikke kø kjøring), masse tungtransport, masse 2 hjulinger og masse forbikjøringer.

I Mellom Amerika var det en del land som ikke i utstrakt grad brukte forsikring på kjøretøyene. Disse landene var enkle å kjøre i. Landene som derimot praktiserte forsikring hadde mer aggressiv kjøring. Slik er det her i Colombia også. Colombia praktiserer forsikring og både 2, 4 og 18 hjulinger er rimelig aggressive i trafikken.

Skal man overleve i denne trafikken må man forholde seg til måten lokalbefolkningen kjører. Så hvis noen som leser bloggen planlegger en tur til Colombia kommer en liten liste over kjørereglene her:

1. Sperrelinje midt i veien betyr: Kan bli litt glatt når du kjører forbi.
2. Dobbel sperrelinje midt i veien betyr: Kan bli dobbelt så glatt når du kjører forbi.
3. Sperrelinje på din side, men striplet linje på motsatt side betyr: Du kan risikere å møte noen som praktiserer forbikjøring samtidig som du kjører forbi.
4. Sperrelinje på motsatt siden men striplet side på din side. Stå på krava. Du har all rett til å kjøre forbi.
5. Hvis det blir for trangt å kjøre forbi på venstre side, er det selvfølgelig best å kjøre forbi på høyre side (se opp for motgående trafikk på denne siden også).
6. 90 km/t sone: Flatt jern så ikke noen tar deg igjen.
7. 80 km/t sone: Flatt jern så ikke noen tar deg igjen.
8. 70 km/t sone: Mest sannsynlig feil. Kjør på, det er egentlig en 90 sone.
9. 60 km/t sone: Ingen grunn til panikk, kjør som det skulle være 90 sone.
10. 50 km/t sone: Du nærmer deg mest sannsynlig noen hus. Kjør som det skulle være 90 sone.
11. 40 km/t sone: Muligens en bensin stasjon i nærheten. Kjøre videre hvis du ikke trenger bensin.
12. 30 km/t sone. Har bare sett 1 gang å da sto det på samme stolpe som ett 50 skilt. 30 og 50 = 80
13. 25 km/t sone: Brukes i nærheten av skoler. Ikke slipp gassen for dette kan medføre at det smeller i eksosen og da kan barna bli redd.
14. 10 km sone. Brukes når det er fartsdempere, men står du å kjører er det ingen grunn til å senke farten.

Utover dette er det ikke så mange regler bortsett fra at du må tute når du kjører inn i ett kryss, når du kjører ut av ett kryss, hvis du må hoste, hvis du skal kjøre forbi noen, hvis noen kjører forbi deg, hvis du får solen i øyne eller av andre grunner har behov for å tute.

Vi traff Dan og Krista fra Canada igjen i ettermiddag og kjørte resten av dagen sammen med de til vi nådde Valdivia. Her fant vi ett Hostel med 2 dobbeltrom til 20.000 pesos pr. rom. Middagen var bra, men når vi ba om passordet til wifi’en var vi litt usikre på om passordet var «dårlig» eller om det var selve nettet som var dårlig så vi ga opp hele wifi’en.

Stigningene opp til Valdivia var kaotiske og motoren ble rimelig varm,

Fra Sincelejo til Valdivia
Fra Sincelejo til Valdivia

Så om ikke trafikken skapte nok hodebry begynte også motoren min å stoppe med jevne mellomrom. I hastigheter på 20 km/t (dvs ikke pådrag til å holde balansen), opp bratte bakker, trailer rett foran deg, trailer 28 cm bak deg, tuting, lastebiler som kokte, lastebiler som hadde mistet drivaksling, folk i rullestol midt i veien som gjorde forsøk på å dirigere trafikken men som mest sannsynlig ville fungere som fartdemper for lastebilene som kom ned bakkene med dårlige bremser, ble dette en innholdsrik ettermiddag.

Jeg opplevde dette motorproblemet i USA og Mexico også på varme dager på over 40C. I dag var ikke temperaturen på med enn litt over 30C, men i kombinasjon med måten jeg kjørte på og muligens dårlig bensin var jeg glad når vi til slutt slo oss til ro for dagen.

Fra Sincelejo til Valdivia
Fra Sincelejo til Valdivia

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..