Dag 4 i El Salvador. San Salvador – Suchitoto

2015-10-19-12_18_29-My-Adventures---My-Adventures

Det var oppholdsvær når vi våknet i San Salvador i dag. Både sykler og vi greide oss fint i distrikt 6 å oppdaget egentlig ikke noe spesielt «farlig» på tross av at San Salvador på 90 tallet var regnet som den farligste byen i verden. Årsaken skyldtes nok borgerkrigen, å dermed kan slike myter henge igjen i mange år etterpå. Like vell har El Salvador, Guatemala og Honduras en av høyeste mordratene i verden, men så vidt jeg vet skyldes nok dette først og fremst gjengkriminalitet å ikke ett stort antall drap på normale sivile. Den katolske kirke skal også ha forhandlet frem en fredsavtale med gjengene MS 13 og 18th Street som har redusert mordstatetikken med mer enn 50%. Jeg kan selvfølgelig ikke stå inne for denne informasjonen men det er i alle fall slikt jeg har lest meg frem til mens jeg har sittet på rommet å hørt på regnværet der ute.

Som planlagt var trafikken mye mindre denne dagen siden det var søndag formiddag………………….

San Salvador, El Salvador
San Salvador, El Salvador

…………………………..men det var selvfølgelig fortsatt mulighet for å kjøpe seg ei geit hvis man ønsket 🙂

San Salvador, El Salvador
San Salvador, El Salvador

Å utvalget av ferskt kjøtt er stort 🙂

San Salvador, El Salvador
San Salvador, El Salvador

Det hadde regnet hele natten å det regnet også litt mens vi kjørte men ikke så mye at det var behov for å sette på seg regntøy. Veiene var like vell våte å siden det er mye diesel og oljesøl på veiene er det bare å ta det med ro.

Avstanden fra San Salvador til Suchitoto er på 50 km, å når vi kom opp hit begynte det faktisk å lysne opp på himmelen. Vi stoppet ved en restaurant å fikk oss noe mat, fant oss en overnatting og gjorde litt reparasjoner på John sin sykkel. John fant ut at en bolt manglet på sykkelen i dag å dette var nok årsaken til at hele bakparten på sykkelen har sett litt skjev ut de siste dagene og som jeg har påpekt at sykkelen oppfører seg rart når han kjører over fartsdumper (å de er det mange av). Men nå er ny bolt på plass så det eneste som gjenstår er å få nye dekk og muligens en ny demper. Min sykkel ser heldigvis ut til å oppføre seg bra å jeg satser på at dekkene holder ned til Colombia.

Mens vi fortærte en øl på terrassen begynte det selvfølgelig å regne igjen 😦

Jeg fikk vasket klær i San Salvador, mens John tok en klesvask her i Suchitoto.

Suchitoto EL Salvador
Suchitoto EL Salvador

Som sagt en kort tur i dag så ikke så mye å skrive om, men her er en liten videosnutt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..