Dag 3 i El Salvador. Turist i San Salvador

Når vi vånet i dag regnet slik det bare kan gjøre i tropiske området så å sette seg på sykkelen var uaktuelt. Vi bestemte oss derfor for å bli her i San Salvador å bare slappe av. Heldigvis finnes Internett slik at man kan snakke litt med barn og barnebarn å holde litt kontakt med de der hjemme.

Som nevnt nevnt tidligere må John være i San Juan del Sur i Nicaragua den 27 å siden været ser ut til å slå over til regn de neste dagene dropper vi Copán i Honduras. Dvs. at vi har 9 dager på å kjøre distansen San Salvador  – San Juan del Sur som er på ca 700km å det bør vi vell greie selv om værutsiktene ikke er vedens beste.

Weather forecast EL Salvador
Weather forecast EL Salvador

 

Vi skulle egentlig møte en kar her i San Salvador i dag, men pga. regn (han kjører sykkel) ble det kansellert. Vi hadde fått tilbud om å bo hos han siden området vi nå bor i i følge lokalbefolkningen skal være ett utrygt område. Heldigvis har parkeringsplassen ved hotellet bevæpnede vakter og i følge de 2 vakter vi snakket med i dag var det vist en «banditt» i området som hadde overvåket syklene våre. Vi får håpe pumpehagle til vaktene klarer å holde bandittene vekk 🙂

San Salvador er inndelt i 6 distrikter å jeg vet ikke hva som alltid trekker oss til de verste distriktene, men så vidt jeg har funnet ut bor vi nå i distrikt 6. I følge nettet kan man lese følgende om distrikt 6: District 6, bordering Soyapango on the east and Ciudad Delgado on the north, is the smallest district in San Salvador. The neighborhood is middle-lower class, and is known to be dangerous. Hmm, vi får muligens komme oss videre i morgen hvis sykklene fortsatt er på plass.

John og jeg tok oss en rusletur rundt i nabolaget i dag også for å titte litt på livet. San Salvador har opp gjennom tidene blitt ødelagt flere ganger av store jordskjelv. Det nest siste jordskjelvet i 1986 drepte 1000-1500 mennesker, skadet over 10.000 og gjorde over 200.000 mennesker hjemløse. Men også i 2001 gjorde jordskjelvet store skader.

San Salvador
San Salvador

Iglesia El Rosario er en meget spesiell kirke som er verdt ett besøk. Vi hadde dessverre ikke like godt dagslys som når dette bildet ble tatt, men vakkert var det like vell.

Iglesia El Rosario, El Salvador
Iglesia El Rosario, El Salvador

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..