Dag 3 i Colombia. Ufrivillig byvandring i Cartagena.

0430 ringte vekkeklokken og 0520 sto vi nede i gaten for å vente på Nick som skulle komme gående fra ett annet hotell slik at vi kunne ta taxi sammen til stedet hvor mannskapet på Stahlratte skulle plukke oss opp. Planen var at vi skulle komme oss ombord i Stahlratte, laste syklene på en liten lekter, taue lekteren til land, kjøre syklene på land for så å kjøre de 300 meterne til tollvesenet.  Dette er måten Stahlratte har gjort det på i 10 år, men denne gangen skulle det selvfølgelig ikke gå som planlagt.

Stahlratte Cartagena, Colombia
Stahlratte Cartagena, Colombia

 

 

Coast guard’en hadde ringt ombord på morgenkvisten og gitt beskjed om at syklene ikke kunne lastes på land før syklene var sjekket og papirene underskrevet og stemplet.

Flesteparten tok båten til land igjen for å få seg en frokost, men Nina, jeg og en person til ble ombord for å gjøre klar bagasjen. Mens vi holdt på med dette kom 2 inspektører ombord så dermed ble til at vi etter beste evne hjalp til slik at de kunne sjekke VIN nummeret på alle syklene.

Stahlratte Cartagena, Colombia
Stahlratte Cartagena, Colombia

 

 

Stahlratte Cartagena, Colombia
Stahlratte Cartagena, Colombia

 

Vi fikk beskjed om at papirene tidligst ville bli ferdig til klokken var 11 forutsatt at sjefen til inspektørene var kommet på jobb slik at han kunne underskrive og stemple papirene.

Dermed ble det en tur på land, finne seg en rask frokost (boller og brus) og begynne vandringen for å finne tollvesenet.

Cartagena, Colombia
Cartagena, Colombia

 

De andre hadde satt seg på en cafe med Internett forbindelse slik at de kunne holde kontakten med båten, men Nina og jeg vandret på egenhånd. Det resulterte i at vi kom frem til tollvesenet før alle andre, fikk oss passeringskort, fant inspektøren som haddevært ombord, og fikk så beskjed om å sette oss å vente. Vi var litt usikker på hvorfor vi var de eneste fra båten som var her, men omsider dukket også de andre opp.

Da klokka passerte 12 og vi visste at det nå var sista frem til klokken 14 ble vi litt oppgitte men inspektøren jobbet fortsatt med våre papirer (hjelper med litt smøring) og når klokka var ca 13 hadde alle fått sine papirer stemplet og signert. Dermed var det å begynne på en ny vandring for å få forsikret syklene. Det viste seg at de selskapene som lå nærmet tollvesenet knapt nok viste hvordan de skulle forsikre en sykkel som bare hadde midlertidig import tillatelse, så dermed var vi ute på by vandring på nytt.

Cartagena, Colombia
Cartagena, Colombia

 

Å forsikre 15 sykler ett sted hvor bare ett menneske kan håndtere kundene og neste skranke skal ta seg av betalingen tar tid. De ga beskjed om at her måtte alle betale med kort, men da halvparten var ferdig forsikret sviktet kort terminalen og da var det plutselig greit med 102 000 pesos i kontanter likevel. Mens vi holdt på med forsikringen tikket det inn beskjed om at agenten som skulle ta seg av lossingen av syklene ikke kunne losse syklene denne dagen likevel. Så da forsikringen endelig var i boks måtte vi komme oss ombord, hente bagasje for en ny natt på land, booke oss ett rom før det ble en ny by vandring rundt i gatene her i Cartagena.

Vi tok med oss 72.000 pesos og tenkte at dette skulle holde til en middag. Da vi så at de hadde kort terminal fant vi ut at vi kunne slå litt på stortromma. Da regningen kom viste det seg at kortet mitt fortsatt var ombord i Stahlratte sammen med bagasjen. Heldigvis hadde Nick kommet og slått seg ned ved bordet så dermed slapp vi oppvasken i kveld 🙂

 

Etter en ny runde for å ta ut litt kontanter, få seg en dessert………………..

Cartagena, Colombia
Cartagena, Colombia

 

…………..ble det en tur på Hard Rock Cafe for å kjøpe seg en ny t-skjorte.

Hard Rock Cafe Cartagena.
Hard Rock Cafe Cartagena.

 

Dermed er vekkeklokka stilt så man er klar til ny taxi tur i morgen klokken 0530. Planen nå er at vi skal ombord, seile en times tid, losse syklene, seile tilbake til der vi gikk ombord for så å få bagasjen 🙂 Sånn går dagene her i Syd Amerika 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..