Dag 29 i Peru og dag 1 i Bolivia. Puno – Copacabana

Etter en rolig dag på Lake Titicaca reiste jeg tilbake til hotellet hvor jeg benyttet anledningen til å bare nyte dagen.

Sonesta Posadas Del Inca, Puno
Sonesta Posadas Del Inca, Puno

Jeg fikk meg en liten ubehagelig opplevelse om kvelden rett før jeg skulle legge meg. Jeg har j nå vært i 2500 – 4300 m.o.h. i ett par uker uten noen spesielle ubehag men denne kvelden ble jeg skikkelig kortpustet. Jeg fikk ikke i meg nok luft og når jeg sovnet våknet jeg plutselig av at jeg holdt på å kveles. Skikkelig ubehagelig og det har ikke gitt seg.

Sonesta Posadas Del Inca, Puno
Sonesta Posadas Del Inca, Puno

 

Etter å ha snakket med noen folk hadde jeg bestemt med for å kjøre langs Titicacasjøen til jeg kom til grensen til Bolivia. Etter dette var planen å kjøre videre til Copacabana, Selve grensepassering var overraskende nærme Copacabana. Jeg trodde grensepasseringen skulle være etter ca 2/3 av dagens etappe men der tok jeg altså feil 🙂

Uansett så gikk grensepasseringen helt greit uten de store utfordringene.

Steppene jeg skulle igjennom var følgende:

The Steps

 1. Drive up to the chain across the road, park on the right or left.
 2. Go to the police office just to the right of the immigration building. An official here will stamp your tourist card.
 3. Go to the immigration building and hand over your passport and tourist card. The official will stamp both and keep your tourist card.
 4. Go to the white aduana building across the street and hand in your vehicle permit.
 5. Go to the other police office next to the aduana building. The officer may ask some basic questions and ask to see your insurance for Peru.
 6. Drive across to Bolivia, under the arch, park just before the gate on the right or left.
 7. Go to the immigration building and fill out necessary paper work, hand in documents and pay fees.
  US citizens: Need one passport photo, a completed tourist card, a completed visa form (both available at immigration), a copy of your passport photo page and a whopping $135 in USD.
  South African citizens need: A completed tourist card and Bs360 (USD$51).
 8. The official will place a visa sticker in your passport and take all your money.
 9. Go to the aduana building up the hill (to the left of immigration), hand in the driver’s passport, vehicle title and a copy of each. The official will issue a vehicle permit.
 10. Go to the transito office on the opposite side of immigration. Someone will enter the driver’s information and vehicle information into a ledger and will stamp the back of your vehicle permit paper.
 11. Find a police officer to open the gate.

Note: The Bolivian aduana office closes between 1:00–2:00pm Bolivia time, this is 12:00-1:00 Peru time. Plan accordingly.

 

For Nordmenn koster det ikke noe. Vi trenger ikke betale for visa til Bolivia.

Fremme i Copacabana fant jeg meg ett Hostel med parkering. Når jeg tok meg en tur langs stranden oppdaget jeg at video komeraet var fullstendig tomt for strøm. Jeg gadd ikke gå tilbake til hotellet for å hente kameraet så derfor ble det ikke noe bilder herfra. Mulig jeg filmer litt når jeg kjører fra Copacabana i morgen.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..