Dag 14 i Peru. Endelig på veien igjen

Sykkelen skulle ikke være klar før klokken 14, men jeg pakket bagen og ruslet opp til BMW dealeren ved 9-10 tiden for å sjekke status. Da viste det seg at sykkelen nettopp var blitt ferdig så klokken 11 var jeg klar til å reise. De hadde utført vanlig service pluss skiftet bremseklosser bak. Styrelageret som ble skiftet i Mexico var også blitt skiftet. Allerede to dager etter at det ble skiftet i Mexico måtte jeg ettertrekke lageret og jeg fikk det aldri slik jeg ønsket. Når jeg kom til Lima ba jeg de sjekke lageret så at de hadde skiftet det var helt ok. Eneste problem nå er at det er så uvant å kjøre med nytt styrelager at de første timene ble litt vinglete kjøring. Utrolig hvor mye ett styrelager har å si på sykkelens oppførsel. Og like utrolig hvor mye vi sjåfører tilpasser oss slik at når noe blir reparert blir det uvant å kjøre igjen.

Bensinpumpen ble også skiftet så nå får vi håpe at alle problemer er løst for resten av turen. Siden jeg var litt påståelig når jeg diskuterte med de og ikke var overbevist om at problemet ville bli løst ved at jeg skiftet pumpen ga de meg 50% rabatt så sluttsummen ble derfor litt mer hyggelig enn først forventet.

Turen ut fra Lima gikk greit. Byen har tross alt nesten dobbelt så mange innbyggere som Norges befolkning x 2, så noe trafikk må man beregne uansett når på døgnet man kjører. Målet var å komme meg ut av Lima sentrum i dag for så å ha litt kortere vei opp til fjellene dagen etterpå. Selve kjøreturen er ikke så mye og skrive om. Jeg endte opp i Paramonga hvor Nina og jeg stoppet for noen uker siden. Jeg kjørte bort på samme hotell som sist men så at de holdt på å rigge til for ett bryllup på andre siden av veien, så derfor booket jeg meg inn ett annet sted.

Etter at bagasjen var lastet inn på rommet tok jeg meg en kjøretur rundt i gatene og stopp ett sted for å bestille en pizza som jeg tenkte å ta med til hotellet. Mens jeg venter på pizza’en ser jeg han som jeg nå har truffet ved 3 grensepasseringer komme syklende forbi. Første gang jeg traff han var på grensen til Nicaragua, så traff jeg han igjen på grensen til Costa Rica og så 3 ganger samme dag når vi kjørte inn i Panama. Jeg fikk ikke stoppet han når han syklet forbi men noen minutter etterpå kjørte jeg bort på Hostel’et hvor Nina og jeg hadde bodd sist gang og der var han 🙂 Måtte selvfølgelig gå inn og snakke litt med han 🙂

Kvelden ble brukt til å omorganisere bagasjen. Jeg får mindre og mindre bagasje så nå var planen å pakke slik at når jeg stopper for kvelden har jeg bare 1 bag som skal inn på hotellet. I begynnelsen av turen hadde jeg 2 fulle kofferter, 1 bag på toppen av hver koffert og en stor bag på sadlen bak meg. Nå har jeg 2 fulle kofferter og en bag bak meg på sadlen. Siden koffertene er skrudd fast på sykkelen og låst meg hengelåser trenger diss strengt tatt ikke bære inn på hotellet hvis de ikke inneholder noe man trenger om kvelden.

I tillegg har sykkelen fått nytt flagg igjen pluss 2 Norske klistremerker med det Norske flagget. Det ene klistremerket ble plassert på vindskjermen og det andre bak på høyre koffert.

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..