Dag 13 i Peru. Centro histórico de Lima

Når man ikke har sykkel får man bruke taxi. Så jeg tok en taxi ned til ‘Centro histórico de Lima’ for å se litt av de flotte bygningene. Første stopp var Plaza de Armas eller også kalt Plaza Mayor. Dette skal være den eldste plassen i byen og stedet der Francisco Pizarro grunnla Lima i 1535. Bygningen rundt Plaza Mayor heter bl.a. Palacio de Gobierno, Palacio Arzobispal og Cathedral of Lima.

Plaza de Armas / Plaza Mayor
Plaza de Armas / Plaza Mayor
Plaza de Armas / Plaza Mayor
Plaza de Armas / Plaza Mayor

.

Plaza de Armas / Plaza Mayor
Plaza de Armas / Plaza Mayor

 

Og her var det ett militært korps som spilte.

Plaza de Armas / Plaza Mayor
Plaza de Armas / Plaza Mayor

 

Måtte jo ha med litt lyd også 🙂

For å være en helt vanlig hverdag var det rolig i gatene. Jeg hadde egentlig forventet mer folk og verre trafikk i en by på 9-10 millioner mennesker men det er kjekt og bli positivt overasket.

Plaza de Armas / Plaza Mayor
Plaza de Armas / Plaza Mayor

 

En liten pizza på Pizza Hut ble det også tid til 🙂

Pizza Hut, Lima, Peru
Pizza Hut, Lima, Peru

 

Etter en matbit begynte jakten på ett apotek og ett sted hvor de selger linseveske og boks til å oppbevare linsene i når man tar de ut. Jeg har de siste dagene vært litt plaget med høyre øye og nå kunne jeg ikke vente lenger. Jeg håpet i det lengste at det skulle gå over av seg selv siden jeg hater å sette linsene inn selv. Når Nina var med var det enkelt men nå må jeg gjøre det selv. Ta de ut er enkelt men inn er ett helv…

Uansett, med en heller dårlig Spansk klarte jeg og få tak i øyedråper som skal fikse øyet igjen og hvis jeg forsto damen rett skulle jeg dryppe 2 dråper i hvert øye før jeg gikk og la meg de 3 neste dagene. Å få seg linsevann og boks til å oppbevare linsene  gikk også greit med litt fingerspråk og ett par Norsk/Spanske ord 🙂

Hadde jeg hatt skritt teller i dag tror jeg at jeg hadde fått bra med poeng. Etter å ha vandret rundt i nærheten av Plaza Mayor………………

Plaza de Armas / Plaza Mayor
Plaza de Armas / Plaza Mayor
Plaza de Armas / Plaza Mayor
Plaza de Armas / Plaza Mayor

 

………..ble det til at jeg vandret litt mer rundt i gatene.

Lima Peru
Lima Peru
Lima Peru
Lima Peru

 

Det var enkelt nok å stoppe en taci her ved hotellet for og ta en taxi ned til Centro histórico de Lima men det var verre å få noen til å kjøre meg tilbake. Etter å ha stoppet minst 10 taxi’er var det endelig en som sa ja til å kjøre meg tilbake for 20 soles (52 kr). Det var samme prisen som det jeg betalte motsatt vei, så selv om jeg hadde vært villig til å betale litt mer fikk jeg det til samme prisen.

Lima Peru
Lima Peru

 

Om jeg betaler gringo pris eller ikke vet jeg selvfølgelig ikke men slik jeg oppfatter prisen ser det ut til at jeg betaler 1 soles pr minutt. Tar turen 20 minutter er prisen også 20 soles. Uansett synes jeg det er såpass billig at jeg gidder ikke prute. Vi turister skal jo tross alt legge igjen litt penger i de landene vi besøker.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..