Stas med litt blest om turen

Som jeg har nevnt tidligere er en av grunnene til at jeg beskriver reisen på en nettside nettopp for at det skal nå ut til andre reise interesserte  pluss ett sted og oppdatere familie og venner. Så når Romerikes Blad ville skrive en liten oppfølger til det først innlegget som ble skrevet før jeg reiste synes jeg dette var kjekt.

Reisen tilbake til Lima i dag gikk som planlagt. Jeg overnattet hos Terje som var snill og kjørte meg til Gardermoen før han reiste på jobb. Flyet gikk klokken 10 og jeg landet i Amsterdam 2 timer senere på terminal B. Da var det 40 minutter til boarding så dermed var det bare å ta beina fatt.

Fremme på flyplassen i Lima fikk jeg tak i en taxi som fraktet meg til en hotell 2-300 meter vekk fra BMW butikken som har lagret sykkelen mens jeg har vært hjemme. Taxi turen tok rundt 40 minutter tipper jeg og det var litt uvant å  komme tilbake til en trafikk kultur som er litt annerledes enn hjemme i Norge.

Her er innlegget fra RB

Jeg vet ikke om det er lovlig å gjengi det de har skrevet, men siden de skrev om meg, brukte noen av mine bilder og la inn en link til min blogg blir jeg forhåpentligvis tilgitt 🙂

Ullensaker: Jarle Eek har lagt ut på sitt livs reise. Men han måtte en tur hjemom til jul.

Romerikes_Blad
Romerikes_Blad

Skal jeg dra på nye turer, blir det med et planlagt opphold hjemme underveis, Ungene trenger en far og jeg trenger dem, sier Jarle Eek (50).

Sa opp jobben

I fjor sa han opp jobben på GS-Hydro Norge, tok sparepengene sine og la ut på sitt livs MC-tur. Den går fra nord til sør langs hele det amerikanske kontinentet. I tillegg har han krysset USA fra øst til vest mer enn en gang siden han dro fra Mogreina i slutten av april i fjor.

Da RB skrev om Jarle første gang i 2014, planla han turen.

Min store drøm var å komme ut av A4-livet. Siden jeg elsker å kjøre motorsykkel, var det naturlig å bruke den, forteller han.

Han hadde kjørt 40.000 kilometer da han satte motorsykkelen inn til service i Lima i Peru før jul for å ta en svipptur hjem til Norge.

Kona har vært med meg de sju siste ukene. Da hun skulle reise hjem, måtte jeg bli med.

Barna og barnebarna i Bergen visste ikke at de kom. Utkledd som nisser banket Jarle og Nina Hagenes på døra med en plakat hvor det sto at de var hjemløse og arbeidsløse nisser som trengte et sted å bo.

Det ble noen tårer.

Romerikes_Blad
Romerikes_Blad

Husløs

Vi treffer ham hjemme hos kameraten Terje Sand på Algarheim kvelden før 50-åringen setter seg på flyet med destinasjon Lima. Der skal han hente motorsykkelen og fortsette reisen.

Terje var med på deler av turen i drøye fire uker gjennom USA.

Jeg skulle gjerne blitt med lenger, men jeg har små barn og er et sted i livet hvor jeg ikke kan gjøre noe sånt nå, sier han.

Mens Jarle Eek har vært borte, har kona solgt parets hus i Mogreina.

Hun var også litt lei og ønsket en forandring, så jeg sa: Selg huset så flytter vi til Bergen, forteller Jarle Eek.

Romerikes_Blad
Romerikes_Blad

Når de siste 13.000 kilometerne er unnagjort og han vender hjem en gang utpå våren, vet han ikke hva som venter.

Reisebudsjettet er opptjente penger gjennom hardt arbeid i mange år. Nå er det på tide å få seg jobb og tjene penger igjen.

Er du glad du gjorde dette?

Ja, helt klart. Det er en opplevelse for livet. Jeg tror det vil gå opp for meg sterkere etter hvert. Nå er jeg midt oppe i det. Det tok to måneder før jeg fant roen.

Romerikes_Blad
Romerikes_Blad

Jarle har vært på lange MC-turer før – i mange land.

Jeg kommer nok til å ta meg en tur eller to igjen, men dette vil nok være den som er lengst.

Ikke følt meg utrygg

Selv om det har vært situasjoner hvor han har møtt på narkotikakarteller og gjenger som sto og sperret veien med maskingevær, har han fått kjøre i fred.

Jeg kjørte alene rundt i Mexico i flere uker, men følte meg ikke utrygg. Mexico er et stort og flott land med mange hyggelige mennesker og så mye å by på.

Har turen forandret deg?

Jeg vet ikke. Jo, den har nok det.

*****************

Jeg kunne sikkert servert noen gode historier og muligens ting som hadde vært litt mer spennende, men jeg tror jeg sparer disse historiene til reisen er over og jeg har kommet hjem. Da må jeg gjøre en liten oppsummering og siden jeg vet det er folk som følger med på bloggen nettopp pga at de planlegger en tilsvarende reise bør også de negative sidene belyses og ikke bare de positive. Når det er sagt er 99,8% av reisen helt klart positive ting men det er selvfølgelig visse ting man skal være observant på.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..