2 uker hjemme i Norge. Mandag skal jeg hente sykkelen

Da har det gått 2 uker siden jeg kom hjem til Norge fra min Alaska til Argentina mc tur. Hverdagen har ikke helt tatt meg enda, men hverdagen har helt klart vært annerledes enn perioden fra mai til februar var.

Man slipper å lete etter overnatting hver eneste ettermiddag, men på den annen side har vi jo solgt huset på Østlandet, leier nå en leilighet i Bergen og skal i slutten av mars flytte inn i vår nye leilighet på Bjorøy brygge,

Bjorøy brygge
Bjorøy brygge

 

Med en fellesgarasje med bare 1 parkeringsplass for oss som har 2 biler (muligens snart 3) pluss motorsykkel og bobil kan jo det bli en utfordring men det får vi se om vi kan løse på sikt. Når det gjelder motorsykkelen kan det være at det for en periode er løst siden det faktisk ser ut til at den nå selges. Allerede mens jeg var i Buenos Aires ble jeg kontaktet av en som var interessert i å kjøpe den pga at han skulle ut på en lignende tur. Vi er enige om prisen å nå gjenstår det bare at han kommer tilbake til Norge om noen uker for å besiktige sykkelen før han tar den endelige avgjørelsen. Jeg må innrømme at det er med litt tungt hjerte at jeg muligens selger denne trofaste ‘vennen’ men det er kjekt å tenke på at den skal videre på en ny langtur.

BMW F800GS in Patagonia Argentina
BMW F800GS in Patagonia Argentina

 

Sykkelen ble sendt fra Buenos Aires til Frankfurt via Chile. Så ble den sendt med lastebil videre til Norge hvor den ved en feiltagelse bla losset på GPC på Gardermoen. Sykkelen skulle selvfølgelig ikke vært levert der, men de gjorde en skikkelig jobb, ordnet opp med tollen og tok vare på sykkelen for meg slik at jeg nå kan fly tilbake til Oslo på søndag kveld og hente sykkelen på mandag morgen. Så får vi se om jeg tar den med meg til Bergen eller om jeg velger å lagre den på Østlandet til sykkelen skal hentes. Dette er ikke helt bestemt enda.

Men å selge en mc medfører jo at jeg må kjøpe meg en ny mc. Siden jeg er uten jobb for øyeblikket tror jeg ikke at jeg satser på å kjøpe meg noe helt nytt så det blir muligens en brukt BMW R1200GS eller noe lignende.

BMW R1200GS
BMW R1200GS

Har på følelsen at det er en kjempe fin sykkel for langturer på asfalten selv om jeg ikke hadde valgt denne sykkelen for en lang tur slik jeg nettopp var på. Jeg tror min F800GS er bedre egnet på de veiene jeg kjørte på, men her i Bergen blir det mest asfalt veier og derfor er det en fin anledning til å teste en slik sykkel.

Når jeg sier at jeg likevel hadde valgt en F800GS på en langtur hvor veiene er av varierende kvalitet handler dette om min evne til å håndtere sykkelen, ikke sykkelens egenskaper. Med riktig sjåfør i sadlen på en R1200GS kunne man glatt tatt rotta på meg oppe i bushen i Oregon men jeg må tross alt ha en sykkel som passer meg og ikke basert på egenskapene til sykkelen.

Oregon USA
Oregon USA

 

 

2 kommentarer om “2 uker hjemme i Norge. Mandag skal jeg hente sykkelen”

 1. Hei Jarle 🙂

  Jeg kjenner jo ikke deg, men ville bare få si velkommen hjem igjen! Og så må jeg få takke for mye morsom og interessant lesning, og bilder fra din herlige tur på to hjul. Jeg har misunt deg lenge..

  Jeg har jo fulgt en del av rapportene dine – ikke alle, har hatt litt annet å gjøre, og det er jo rimelig mange, hehe.. – du burde jo for søren lage en bok, med bilder og reiseopplevelser! Seriøst – ta kontakt med et forlag, sånt selger!

  Flott reise, masse gode opplevelser, du er en heldig mann!

  Lykke til med «landingen» – det er vel rimelig mye «jetlag» i hodet når du skal akklimatiseres igjen, tenker jeg.. Ønsker deg en god påske!

  Mvh. Trygve Lange-Nielsen, Nesodden.

  1. Takk for koselig hilsen.
   Det er veldig kjekt å få tilbakemeldinger og hyggelig at også andre kan ha glede av min lille reiseblogg. En bok tror jeg ikke det blir men jeg kommer i alla fall til å lage noen oppdateringer i etterkant som jeg også kommer til å dele her på bloggen. Oppsummeringen om USA regner jeg med kommer om noen dager.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..