Da ble det en BMW R1200GS Adventure på meg denne gangen

Siden min BMW F800GS ble solgt sist uke begynte jakten på å få tak i en annen sykkel. Hva jeg skulle ha hadde jeg ikke bestemt meg for men jeg må innrømme at jeg det siste året har lest litt om BMW S1000XR.

2015-BMW-S1000XR
2015-BMW-S1000XR

 

Men siden jeg for øyeblikket er uten jobb og det er 12 mnd siden det gikk penger inn på kontoen måtte jeg ta til fornuft. Dermed begynte jakten på å finne en sykkel som lå i prisklassen for det jeg solgte min F800GS for.

Heldigvis var det en bekjent som hadde bestemt seg for å selge sin BMW1200GS Adventure fra 2006 som bare hadde gått 18.000km. Han har hatt sykkelen siden den var ny og jeg vet at han har stelt godt med sykkelen. Alle deler som er satt på er BMW eller Touratech komponenter, sykkelen har vært lagret innendørs og stelt med kjærlighet 🙂

Jeg har vært kjempefornøyd med min F800GS og ville helt sikkert valgt den F800GS igjen på en tilsvarende tur til den jeg hadde. Men siden jeg nå bare skal kose meg på asfalterte svingete vestlandsveier hadde jeg lyst til å forsøke en R1200GSA for å teste kjøre komforten. Mange går fra R1200GS(A) til F800GS pga den skal være en smidigere sykkel i terrenget og veier 50kg mindre en GSA’en, Så siden mange velger å gå ned i cc kan jo jeg gå litt mot strømmen og i alle fall teste ut denne før jeg velger noe annet igjen.

 

Sykkelen har BMW sine alu kofferter (produsert av Touratech).

BMW R1200GSA
BMW R1200GSA

 

Koffert festene og selve låsene på koffertene låses med samme nøkkelen som til tenningen på sykkelen.

BMW R1200GSA
BMW R1200GSA

 

Jeg har hatt sykkel med kjede og beltedrift tidligere men dette blir den første med kardang.

BMW R1200GSA
BMW R1200GSA

 

Jeg har vært litt bekymret for setehøyden på R1200GSA’en men etter å ha testet den ser det ut til at det går helt greit. Den F800GS som jeg kjørte tidligere hadde en setehøyde på 890mm og ble muligens 10-15mm lavere med Touratech setet. GSA’en setet er justerbart fra 890-910mm så med setet i nederste posisjon gikk det helt greit.

BMW R1200GSA
BMW R1200GSA

 

Vindskjermen så også ut til å fungere bra selv om jeg ikke gjorde noen justeringer denne første dagen.

BMW R1200GSA
BMW R1200GSA

 

Så da er det bare å glede seg til noen fine turer utover sommeren 🙂

BMW R1200GSA
BMW R1200GSA

 

 

4 kommentarer om “Da ble det en BMW R1200GS Adventure på meg denne gangen”

  1. Sant det Jarle, jeg vet jo ikke hva TAT innebærer, annet enn at bildene dine og filmene dine har vist at det nok er tøft nok. Så jeg ville gjort samme valg for deg. Gått for noe som er enkelt å håndtere (y)

    1. Takk for det Stig. Alltid artig å teste noe man ikke har hatt før. Tror det hadde blitt for stor og tung på TAT ruta, men med den rette sjåføren hadde det sikkert gått. Det er som regel han som sitter oppe på sykkelen som er problemet. Ikke sykkelen 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..