Dag 3 og 4 i Alaska. Dalton Highway, Alaska 15-16 .05-2015

Avreisen fra Fairbanks gikk greit når John dukket opp ved 10 tiden. Reiste på ett shoppingsenter og handlet litt mat som vi skulle ha med oss og spiste litt i samme slengen. Kom i prat med en eldre kar der som var meget interessert i det vi skulle legge ut på så det gikk sikkert 1 time. Så ble det en avstikker til en som hadde dekk til John men han var ikke hjemme. Vi henter de sikkert på vei sydover.

 Dalton Highway, Alaska
Dalton Highway, Alaska

På en bensinstasjon kom vi i snakk med en trailer sjåfør som også skulle hit opp (Deadhorse) for å hente Audier som hadde vært her på noe testkjøring. Vi treffes nok igjen sa han og i dag når vi parkerte her oppe så vi bilen hans. I går slo vi leir ved Polar sirkel skiltet sammen med 4857 moskitoer på størrelse med småspurv.

 Dalton Highway, Alaska
Dalton Highway, Alaska

Vi grillet pølser og bacon og spiste noen skiver.

 Dalton Highway, Alaska
Dalton Highway, Alaska

Før maten ble hengt opp i ett tre.

 Dalton Highway, Alaska
Dalton Highway, Alaska

Denne karen holdt oss med selskap utover kvelden.

Arctic_Circle_sign Vi fikk også brukt for litt av alt det merkelige jeg har pakket med meg. Feste til kofferten på venstre side på John sin KLR var knekt men jeg hadde med meg ståltråd og formbar stålmasse, Quicksteel. Det ble lagt på lmer Quicksteel etter at dette bildet ble tatt

 Dalton Highway, Alaska
Dalton Highway, Alaska

.Det ser ut til å ha vært suksess for det overlevde dagen i dag. Etter at vi begynte på Dalton Highway har vei kvaliteten vært meget varierende og til tider krevende både for sykkel og fører. Der det er asfalt er det ofte store dype hull så man må være meget våken. I tillegg kommer man til områder hvor det plutselig er grus eller myk og dyp sand. Her er vi ved Yukon river.

 Dalton Highway, Alaska
Dalton Highway, Alaska

 

Gassledningen er alltid med oss langs veien.

 Dalton Highway, Alaska
Dalton Highway, Alaska

Uansett veidekke rister det konstant så man lurer på om sykkelen i det hele tatt vil overleve. I dag f,eks ristet det så fælt at GoPro festet knakk, kameraet gikk i bakken og er fullstendig knust. Selv kjører jeg med nyrebelte på for å holde innvollene på plass. GoPro Dagen i dag har vært en tøff dag med avgang ved 9 tiden og fremme her (Deadhorse) ved 19 tiden. De forlangte 113 USD pr person på hotellet inkl 3 måltider å vi fant ut at vi måtte bite i det sure eple og bare takke ja til det.

 Dalton Highway, Alaska
Dalton Highway, Alaska

Selv om temperaturen i dag formiddag lå på 15 til 18 grader, falt den til rund 11 over de høyeste fjellpartiene. De 2 siste timene falt temperaturen ned til 2 grader og vi kjørte på en vei hvor sjøen og isflakene lå helt inntil veien. En 10-12 steder rant faktisk sjøen over veien så vi måtte bare gi gass å komme oss gjennom selv om vi ble litt våte.

Veiene har vært utrolig støvete så når man møter en av de mange trailerne må man nesten stoppe helt opp for man ser ingen ting. Kjeden ble smurt x antall ganger i løpet av dagen. Vi hadde også en periode på ett par timer med heftig vind fra siden å når man kjører på rullegrus i 80kmt med fullpakket sykkel, sidevind og støv krever det konstant konsentrasjon.

 Dalton Highway, Alaska
Dalton Highway, Alaska

I Coldfoot hadde vi oss lunsj og fylte opp tanken pluss reserve kanna med bensin. Det finnes ingen kafe, bensinstasjon eller annen bebyggelse etter Coldfoot før man kommer hit til Deadhorse.

 Dalton Highway, Alaska
Dalton Highway, Alaska

Nå skal jeg ta meg en varm dusj å se om jeg får igjen hørselen på høyre øret som forsvant i dag.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..