Dag 9 i Canada. Mandag 1. Juni Prince George – 100 Mile House

2015-06-02-10_08_33-My-Adventures---SPOT-Adventures

Tok farvel med Bjørg og Egil i dag ved 11 tiden å begynte turen videre sørover.  Hadde avtalt å møte John i Williams Lake som ligger ca. 250km syd for Prince George.  Temperaturen lå på 25 – 28°C, trafikken var rolig og veiene var vanlige 2 fils veier.

Fant en ‘Heritage Village’ hvor indianere har bygget opp en camp site (med hjelp fra en Tysker). Plassen var nydelig, usjenert fra all annen støy bortsett fra suset fra elven og vinden.

20150601 (14)

20150601 (17)

Traff en indianer der som hadde vært på denne plassen siden stedet ble bygget i 1989. Vi ble sittende å prate i minst 1 time om alt mellom himmel og jord.  Hvordan de levde før, hvordan de lever nå, alkohol og narkotika problematikken,  krig, naturmedisin, hvordan etniske grupper i andre land har opplevd tilsvarende ting og livet generelt.

20150601 (25)

Etter at jeg traff John kjørte vi fra Williams Lake videre til 100 Mile House. En liten by i litt andre omgivelser enn vi har vært tidligere. Turen fra Williams Lake hit til 100 Mile House bærer preg av fortsatt drift av kvegdrift og cowboy liv. Folkene er nok ikke så preget av bylivet som mange andre steder og man ser ofte folk med indiansk blod i årene.

20150602 (2)

Mørket kommer også mye tidligere her syd enn vi opplevde for ett par uker siden. Allerede klokken 2230 er det mørkt som natten så det blir ikke vanskelig å sove i natt. Vi var litt redd det skulle bli regn i natt så vi slo tarp’en over teltet for sikkerhets skyld.  Bjørn har vi bare sett en gang i dag så det er nok mindre bjørn i disse områdene enn lenger nord.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..