Dag 30 i Mexico. Villa del Carbon – Teotihuacán

2015-09-06-12_12_53-My-Adventures---My-Adventures

Etter en rolig start i Villa del Carbon gikk turen i retning Teotihuacán de Arista for å se de såkalte pyramider av Solen og Månen. Distansen denne dagen skulle bare være 100 km på rolige veier, men siden jeg hadde kuttet ut motorveier fikk jeg en skikkelig rundtur i Ecatepec de Morelos, Som alle sikkert har fått med seg er jeg ikke særlig glad i disse storbyene pga all trafikken, køene, veiarbeids, stenge veier, omkjøringer ……………… you name it. Heldig vis klarer jeg å beholde roen, å er kjempe glad for at jeg kjører alene disse stedene så jeg slipper å ta hensyn til andre.

Men etter litt rot i Ecatepec de Morelos kom jeg omsider frem til Teotihuacán. Nina og jeg var her i 2011, men dette er ett av stedene jeg like vell ønsker å se igjen.

Bildene (av ymse kvalitet) får tale for seg. Dessverre var jeg ikke alene så bildene preges også at x antall andre besøkende. Hva jeg ikke tar helt feil tror jeg pyramid of the sun ble bygget først, Den ble påbegynt rundt år 100 AD å ble bygget i 3 faser. Pyramiden skal være den 3, største i verden.

Teotihuacán, pyramid of the sun
Teotihuacán, pyramid of the sun

Men det jeg er helt sikker på er at den er bratt å klatre opp 🙂 Men siden Nina og jeg var på toppen sist vi var her måtte jeg til topps denne gangen også.

Teotihuacán, pyramid of the sun
Teotihuacán, pyramid of the sun

Utsikten fra pyramid of the sun er flott å man ser bl.a. over til pyramid of the moon

Teotihuacán, pyramid of the moon
Teotihuacán, pyramid of the moon
Teotihuacán, pyramid of the moon
Teotihuacán, pyramid of the moon

Å alt det andre som er i nærheten.

Utsikten fra Teotihuacán, pyramid of the sun
Utsikten fra Teotihuacán, pyramid of the sun
Utsikten fra Teotihuacán, pyramid of the sun
Utsikten fra Teotihuacán, pyramid of the sun
Utsikten fra Teotihuacán, pyramid of the sun
Utsikten fra Teotihuacán, pyramid of the sun
Utsikten fra Teotihuacán, pyramid of the sun
Utsikten fra Teotihuacán, pyramid of the sun

Med en god zoom kan man t.o.m. holde øye med sykkelen 🙂 Jakken og hjelmen var låst fast til sykkelen for sikker hets skyld.

Utsikten fra Teotihuacán, pyramid of the sun
Utsikten fra Teotihuacán, pyramid of the sun
Utsikten fra Teotihuacán, pyramid of the sun
Utsikten fra Teotihuacán, pyramid of the sun
Utsikten fra Teotihuacán, pyramid of the sun
Utsikten fra Teotihuacán, pyramid of the sun

Etter å ha klatret ned fra sol pyramiden (venstre ankel er fortsatt ikke helt god kjente jeg) gikk jeg over til måne pyramiden, Hvis jeg har forstått informasjonen riktig sto denne ferdig ca 150 år etter at første fase med sol pyramiden var ferdig. Men det er uten å ha Googe’et så det kan godt hende at jeg har bommet. Min Spansk er meeeeget dårlig hehe. Uansett ett fantastisk bygg og man knapt nok tenke seg hvordan slike bygg ble tegnet og ikke minst hvordan bygge prosessen ble gjennomført. HMS sto nok ikke øverst på formannen sin prioritering den gang,

Teotihuacán, pyramid of the moon
Teotihuacán, pyramid of the moon
Teotihuacán, pyramid of the moon
Teotihuacán, pyramid of the moon
Teotihuacán, pyramid of the moon
Teotihuacán, pyramid of the moon
Teotihuacán, pyramid of the moon
Teotihuacán, pyramid of the moon
Teotihuacán, pyramid of the moon
Teotihuacán, pyramid of the moon
Teotihuacán, pyramid of the moon
Teotihuacán, pyramid of the moon
Teotihuacán, pyramid of the sun
Teotihuacán, pyramid of the sun
Teotihuacán
Teotihuacán
Teotihuacán
Teotihuacán
Teotihuacán, pyramid of the sun
Teotihuacán, pyramid of the sun

Jeg fant meg ett hotell 2.3 km vekk fra pyramidene. Helt klart ikke det billigste hotellet jeg har bodd på men er man på tur så er man på tur 🙂

Hvis wifi’en på dette hotellet klarer å laste opp en video innen jeg skal reise i morgen vil det komme en video senere 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..