Dag 9 i Costa Rica og dag 1 i Panama. Golfito – David

KLIKK PÅ BILDET FOR DETALJERT KART

2015-11-09-11_40_32-My-Adventures---My-Adventures

Vi kom oss av gårde ved 8 tiden, stoppet og fylte bensin for masse mynter vi hadde i lommene og innen 1 time etter avgang var vi fremme ved grenseovergangen. Tror nok vi først gjorde samme feil som mange andre, nemlig å kjøre rett forbi Costa Rica sin grenseovergang slik at plutselig sto vi parkert rett på utsiden av immigration kontoret til Panama.

Panama border
Panama border

Dermed var det bare å snu og kjøre de 200 meterne tilbake. Selv om vi hadde med oss steppene vi skulle gjennom var det litt kaotisk på Costa Rica siden, men etter å ha snakket med noen folk i køen fikk vi omsider tak i papirene som skulle fylles ut for å kansellere den midlertidige importen av sykkelen. Ett par gamle damer forbarmet seg over oss og hjalp oss til de forskjellige stedene vi skulle i riktig rekkefølge. Hvem kunne f.eks. gjette at man skulle gå til en hvit parkert minibuss og betale 7$ før man gikk til immigration kontoret for å få stemplet passene. Heldigvis trengte man ikke personlig fremmøte så Nina sto i køen for immigration mens jeg tok begge passene og begynte jakten på en hvit minibuss 🙂

På Panama siden leide vi oss en kar som fikk de siste 3000 colones (48kr) vi hadde. Disse sedlene er uansett vanskelig å bli kvitt så siden denne karen gjorde en kjempejobb med å ta meg med fra det ene kontoret til det andre var det greit at han fikk disse.

Panama border
Panama border

Mens jeg gikk fra det ene kontoret til det andre for å importere sykkelen, få forsikring og stempler sto Nina og passet på sykkelen blant busser og biler som spyttet ut eksos siden ingen ville stenge motorene. AC’en måtte jo tross alt gå 🙂

Panama border
Panama border

Mens jeg står her i køen ser jeg at ett av papirene er fylt ut med feil informasjon. Siden jeg er blitt advart om at Colombia er nøye på at papirene skal være i orden måtte vi begynne runden på nytt. Min sykkel har tross alt 2 sylindere, ikke 4.

Panama border
Panama border

Denne karen møtte jeg på grensen til Nicaragua. Senere møtte jeg han på grensen til Costa Rica, og på vei til grensen i dag kjørte vi forbi han igjen. Og rett før vi var ferdig her på grensepasseringen til Panama dukket han opp så da måtte vi jo slå av en liten prat. Etter grensepasseringen stoppet Nina og jeg på en cafe og da dukket han opp igjen 🙂 Han er fra Østerrike, har syklet en del rundt i USA og er nå på vei ned til Patagonia. Planen hans var å være der i April engang. Jammen dukket han opp en gang til senere på dagen også (se video). Så for dere som synes jeg raser gjennom landene her i Mellom Amerika, så kan jeg si at denne karen sykler like fort som jeg kjører 🙂

Panama border
Panama border

Omsider var vi velkommen til å kjøre videre inn i Panama. Tror Nina synes det var på tide etter å ha vært i disse kaotiske tilstandene i 2-3 timer 🙂

Panama border
Panama border

Vi fikk oss en regnbyge og stoppet for å unngå det verste været. Men omsider var det ikke annet å gjøre enn å sette på seg regntøyet og kjøre videre. Heldigvis ga det seg i løpet av ca. 30 minutter.

Panama border
Panama border

Vi stoppet i David, fant oss ett hotell og blir her til i morgen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..