Dag 9 i Argentina. Rio Gallegos til Puerto San Julián

KLIKK PÅ KARTET FOR DETALJERT KART

22.02

Dagen i dag startet sent men til gjengjeld ga jeg meg også tidlig 🙂 jeg var nok mer sliten etter gårdagens strabaser med 600 km i sterk vind enn jeg trodde og sov til klokka var 9. Frokosten ble inntatt på en bensinstasjon og besto av en gigantisk hamburger med bacon og speilegg. Skulle være nok mat til å holde resten av dagen 🙂

Jeg husket hvor kaldt det var i går så jeg kledde meg på samme måte i dag bortsett fra regntøyet. Når jeg forlot Rio Gallegos lå temperaturen på 12 – 13C men i løpet av noen få timer var temperaturen oppe i 26-27C. Så det var nok litt overdrevent med Jofama sitt ullundertøy i dag.

Etter 350 km var jeg fremme i Puerto San Julián. 

Puerto San Julián, Argentina
Puerto San Julián, Argentina

 

En liten havneby med i underkant av 8000 innbyggere.

Puerto San Julián, Argentina
Puerto San Julián, Argentina

 

Siden det er langt mellom overnattingssteder langs veien fant jeg ut at det var like greit å slå seg til ro her. Siden jeg hadde kjørt 600 km i går ligger jeg like vell foran skjema hvis jeg skal nå Buenos Aires innen den 29.

Puerto San Julián, Argentina
Puerto San Julián, Argentina

 

Etter en liten powernap tok jeg meg en liten rundtur i gatene for å titte litt. I motsetning til mange andre steder jeg har vært var det meste stengt siden det var søndag. Stedet var stille og rolig og bar preg av at det var få turister.

Uten at jeg på noen som helst måte er noen ekspert på området vil jeg like vell tro at stedet først og fremst er kjent for 2 ting. Lokalbefolkningen rundt Puerto San Julián var blandt de første som hadde kontakt med Europeere. 31 mars 1520 ankom en Spansk ekspedisjon på leting etter en passasje til India.

Denne båten er en kopi av  Nao Victoria  som ligger ved vannkanten her i Puerto San Julian.

Puerto San Julián, Argentina
Puerto San Julián, Argentina

 

I tillegg var Puerto San Julián en viktig militær base under Falklandskrigen.

Puerto San Julián, Argentina
Puerto San Julián, Argentina

 

Hotellet jeg bor på er det som ligger i bakgrunn. Så fryktelig mye mer er det ikke å si om denne dagen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..