Dag 7 i Guatemala. Båttur fra Río Dulce – Livingstone- Río Dulce

I dag tok vi oss en båttur fra Río Dulce til Livingston. Det er liten tvil om at slik disse menneskene lever er ett helt annet liv enn vi hjemme i Norge er vant med. Turismen påvirker selvfølgelig samfunnet langs veiene og i byene og også til en viss grad langs elven ned til Livingston siden båten gjør noen stopp slik at de lokale kan gjøre ett forsøk på å selge diverse ting. Men samtidig ser man også de som «tilsynelatende» ikke er alt for opptatt av turismen, fisker fra sine tre kanoer……………………

Boat trip from Rio Dulce to Livingston Guatemala
Boat trip from Rio Dulce to Livingston Guatemala

 

……….. vokser opp med naturen som lekeplass……………

Boat trip from Rio Dulce to Livingston Guatemala
Boat trip from Rio Dulce to Livingston Guatemala

……… å naturen i disse omgivelsene er helt klart vakker.

Boat trip from Rio Dulce to Livingston Guatemala
Boat trip from Rio Dulce to Livingston Guatemala

 

Det kan også se ut til at andre som har kommet hit har funnet roen og ønsker å gjemme seg bort 🙂

Boat trip from Rio Dulce to Livingston Guatemala
Boat trip from Rio Dulce to Livingston Guatemala

 

Vell fremme i Livingston ble det tid til 3-4 timer hvor vi spaserte rundt i denne lille landsbyen som bare kan nåes med båt.

 

Boat trip from Rio Dulce to Livingston Guatemala
Boat trip from Rio Dulce to Livingston Guatemala

 

Å litt mat og drikke på Buga Mama.

Boat trip from Rio Dulce to Livingston Guatemala
Boat trip from Rio Dulce to Livingston Guatemala

Vi kjørte også forbi Castillo de San Felipe hvor John og jeg var for ett par dager siden

Castillo de San Felipe – Río Dulce Guatemala
Castillo de San Felipe – Río Dulce Guatemala

 

Kunne selvfølgelig forsøke å fortelle litt om Livingston men tror Lonelyplanet gjør en bedre jobb.

Quite unlike anywhere else in Guatemala, this largely Garífuna town is fascinating in itself, but also has the attraction of a couple of good beaches and its location at the end of the river journey from Río Dulce.
Unconnected (for the moment) by road from the rest of the country (the town is called ‘Buga’ – mouth – in Garífuna, for its position at the river mouth), boat transportation is logically quite good here, and you can get to Belize, the Cayes and Puerto Barrios with a minimum of fuss.
The Garífuna people of Caribbean Guatemala, Honduras, Nicaragua and southern Belize trace their roots to the Caribbean island of St Vincent, where shipwrecked African slaves mixed with the indigenous Carib in the 17th century. It took the British a long time, and a lot of fighting, to establish colonial control over St Vincent, and when they finally succeeded in 1796, they decided to deport its surviving Garífuna inhabitants. Most of the survivors wound up, after many had starved on Roatán island off Honduras, in the Honduran coastal town of Trujillo. From there, they have spread along the Caribbean coast. Their main concentration in Guatemala is in Lívingston but there are also a few thousand in Puerto Barrios and elsewhere. The Garífuna language is a unique melange of Caribbean and African languages with a bit of French. Other people in Lívingston include the indigenous Q’eqchi’ Maya (who have their own community a kilometer or so upriver from the main dock), ladinos (people of mixed indigenous and European heritage) and a smattering of international travelers.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..