Dag 7 i Belize. Punta Gorda – Big Falls Lodge

Jeg vurderte å bli en natt til i Punta Gorda, men våknet tidlig, surfet litt på nettet og plutselig satt jeg i sadlen. Tok meg først en rundtur i Punta Gorda, tittet litt, fylte bensin og tenkte at det var på tide å sette kursen nordover. Båtene som går herfra til Guatemala frakter ikke kjøretøy så dermed var den muligheten vekk. Det finnes en uofisell grensepassering for de som ønsker å gå, men denne ruten blir også brukt til smugling så å komme trillende der med en BMW F800GS er muligens ikke det lureste man kan finne på. Jeg trenger uansett ett stempel i passet slik at jeg ikke får trøbbel når jeg skal ut av Guatemala igjen.

Ca. 30 km utenfor Punta Gorda kom jeg til Big Falls Lodge.

Punta Gorda - Big Falls Lodge
Punta Gorda – Big Falls Lodge

Ett stykke vekk fra hovedveien kommer man til en nydelig, stille, rolig plass, drevet av en Engelskmann som har bodd her i Belize i 14 år. Det er lav sesong her i Belize nå så jeg er den eneste gjesten å klarte derfor å få ned prisen 25%, men det ble like vell dyrere enn gårsdagens overnatting. Men det er så stille å rolig her at jeg måtte bare slå meg til ro. Vi får se i morgen, men det kan hende jeg blir her ett par dager.

Jeg leide meg en flott hytte med 2 vifter i taket, AC, kjøkken å ellers alt man trenger.

Punta Gorda - Big Falls Lodge
Punta Gorda – Big Falls Lodge

Det var ikke tv her, men de plasserte wifi senderen inne i min hytte så jeg har nett 🙂 Blir nok litt lesing og en film på pc’en i kveld.

Filmkveld
Filmkveld

 

Og så serverer de utmerkede margarita levert her på terrassen 🙂

Punta Gorda - Big Falls Lodge
Punta Gorda – Big Falls Lodge

 

Jeg er litt forundret over hvorfor prisene er så høye her i Belize å Googlet litt i kveld. Belize har ca 340.000 innbyggere. Alderen på disse er:

0-14 years: 35.3% (male 61,480/female 59,000)
15-24 years: 21% (male 36,432/female 35,093)
25-54 years: 35.5% (male 61,112/female 59,809)
55-64 years: 4.6% (male 7,719/female 7,807)
65 years and over: 3.6% (male 5,848/female 6,544) (2014 est.)

Så jeg tenker at når 35% av innbyggerne fortsatt går på skole, 10% av de voksne er i mange tilfeller fattige Maya’er blir det ikke mange igjen som skal fø familien, og betale skatt til Belize. Derfor beskattes nok vi som besøker landet med skatter på restauranter, hoteller etc. Ett sted skal man jo få penger inn i statskassa.

Så vidt jeg har forstått besøkes Belize bl.a. flittig av folk fra Cananda, og de gjør også investeringer i landet. Det var dagens lille oppdatering om statusen her i Belize 🙂

For min egen del er status følgende. Dagens etappe ble altså på 30 km, å det kan jeg leve med 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..