Dag 6 i Belize. Belmopan – Punta Gorda pluss ett stopp ved Nim Li Punit ruinene

Noe av det beste med Belmopan var at de solgte pimp. Noen som husker pimp? Frossen saftis, sylindrisk, ikke pinne, emballert i klar plast. For 40-45 år siden het de i alle fall pimp. Har sett noe tilsvarende solgt i Norge nå i nyere tid, men de er lengre og tynnere. Så jeg måtte til Belize for å finne en skikkelig pimp igjen 🙂

Jeg hadde 2 valg i dag når jeg skulle reise fra Belmopan. Kjøre vestover til Guatemala, eller videre sydover i Belize. Etter en pimp på utsiden av hotellet bestemte jeg meg for å kjøre videre sydover. Jeg hadde ingen andre planer enn å forøke å nærme meg Punta Gorda. Jeg vet det går ferger videre til Guatemala herfra men om disse båtene tar med seg kjøretøy vet jeg ingen ting om. Siden jeg har lyst til å besøke Tikal i Guatemala må jeg uansett kjøre nordover igjen så om fergen tar kjøretøy eller ikke betyr ikke så mye for min del. Etter å ha sjekket Google Map nå i kveld ser jeg at det går en vei inn i Guatemala lengre syd enn det jeg trodde, men tror like vell jeg kjører nordover her i Belize siden her vet jeg i alle fall hvordan veiene er. Ryktene sier at vei standarden i Guatemala skal være en god del dårligere enn ellers i Mellom Amerika.

Selv om jeg egentlig ikke hadde tenkt å besøke noen spesielle steder i dag ble det like vell en stopp ved Nim Li Punit ruinene. Jeg viste ingen ting om Nim Li Punit før jeg kom dit, så når jeg kjørte opp bakken til parkeringen var jeg bestemt på å leie en guide hvis dette fantes. Å de var der. Minst 20-30 stykker, men de holdt på med opplæring så det endte med at jeg ikke fikk med meg noen. Til gjengjeld fikk jeg sitte å høre på mens guide elevene fikk opplæring så det kom jo noe godt ut av det 🙂

Nim Li Punit / Big Hat or Top Hat
Nim Li Punit / Big Hat or Top Hat

Men mer informasjon om Nim Li Punit måtte jeg bruke kvelden til å Google for å få. Fant bl.a. denne videoen på Youtube som viser muligens noe av det mest spennende som er avdekket i Nim Li Punit så langt:

Nim Li Punit / Big Hat or Top Hat
Nim Li Punit / Big Hat or Top Hat
Nim Li Punit / Big Hat or Top Hat
Nim Li Punit / Big Hat or Top Hat
Nim Li Punit / Big Hat or Top Hat
Nim Li Punit / Big Hat or Top Hat
Nim Li Punit / Big Hat or Top Hat
Nim Li Punit / Big Hat or Top Hat
Nim Li Punit / Big Hat or Top Hat
Nim Li Punit / Big Hat or Top Hat
Nim Li Punit / Big Hat or Top Hat
Nim Li Punit / Big Hat or Top Hat
Nim Li Punit / Big Hat or Top Hat
Nim Li Punit / Big Hat or Top Hat
Nim Li Punit / Big Hat or Top Hat
Nim Li Punit / Big Hat or Top Hat
Nim Li Punit / Big Hat or Top Hat
Nim Li Punit / Big Hat or Top Hat

I fra Nim Li Punit ned til Punta Gorda var det bare ca 30 km, så jeg kom frem til Punta Gorda  ganske tidlig å fikk meg ett rom på Beya Suites.

Beya Suites Punta Gorda
Beya Suites Punta Gorda

Å hvis jeg hadde gjort meg opp en mening om at Belize er ett «dyrt» land tidligere fikk jeg i alle fall bekreftet det denne dagen. Her skulle de ha 170 Belize Dollar = 705kr. Ja det var ett flott rom, rent og fint, utsikt utover havet som bare er 15 meter fra fronten av hotellet, men 705 kr tar knekken på budsjettet mitt. Jeg kunne satt meg på sykkelen å leitet etter billigere steder, men tror nok at alle hotellene her med sjø utsikt er stivt priset. Å når jeg først er her i Punta Gorda har jeg lyst til å se sjøen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..