Dag 4 – 5 i Belize. Corozal – Belmopan

Etter 4 dager i Corozal var det på tide å komme seg videre. Hadde egentlig tenkt å reise dagen før, men magen var ikke helt i vater så jeg slo meg til ro for en dag til.

Overnatting er relativt dyrt i Belize (synes jeg) så pengene ruller ut av lommeboka, så før jeg forlot Corozal måtte jeg finne meg en ATM. Det er ikke noe man finner alle steder så når man har en sjans må man bruke muligheten. Å bruke cash er mye enklere enn kort siden de fleste steder ikke har kortterminaler.

 

Corozal Belize
Corozal Belize

Belize har flere interessante Maya ruiner å by på, og jeg hadde planlagt å besøke flere av de men når jeg satte meg på sykkelen i dag hadde jeg bare lyst til å nyte veiene. Så dermed endte det med at jeg droppet 3 Maya-plasser, Belize Zoo, å kjørte videre ned til Belmopan. Synn å droppe disse stedene, men å stoppe bare for å stoppe blir ikke riktig.

 

Eneste stoppet jeg gjorde i dag som ikke var etter eget ønske var ett sjekkpunkt hvor de ville se papirene på sykkelen og forsikringsbeviset. Det skal sitte på vindskjermen å det gjorde det når jeg ble stoppet, men senere samme dag løsnet det å nå kjører jeg med det i tankveska. Ikke min skyld at limet er så dårlig.

Forsikringsbevis
Forsikringsbevis

 

Vurderte å slå meg til ro i Belize City, men dessverre fant jeg ikke en plass med safe parkering for sykkelen. Gutta fra Texas jeg traff i Corozal advarte meg mot å reise til Belize City. Det var vist mange ran av turister i denne byen i følge det de sa. Jeg kan ikke bevise hverken det ene eller det andre, men jeg kunne se at deler av byen helt klart var ett område hvor man bør være litt observant når man parkerer.

Nå som jeg er i Belize har jeg skiftet kart i GPS’en. Mexico var det sydligste landet på kortet for Nord Amerika. Som jeg forventet ble kvaliteten på GPS kartet mye dårligere enn hva jeg er vant til. Bare de største veiene er på kartet og flere av veiene jeg kjørte på i dag var ikke på GPS’en. Hvis man skulle være så heldig å kjøre på en vei som faktisk finnes på GPS’en ligger den ofte ett par hundre meter ut på siden av der du faktisk kjører. Om dette er pga. dårlig kvalitet på kartene eller om det er pga. dårlig satellitt dekning skal være usagt, men jeg er rimelig trygg på at det er pga. dårlige kart.

Det som er verre er at det ikke finnes POI’er. POI’er for bensinstasjoner, overnatting, attraksjoner etc. er grådig kjekt å ha, men dette finnes altså ikke på Garmin sitt kart for Syd Amerika. Det er mulig ting forandrer seg når jeg kommer til andre land i Mellom og Syd Amerika, men jeg har ikke så veldig stor tro på det 🙂

Generelt synes jeg det er dyrt her i Belize så jeg tror ikke jeg blir her så lenge. Prisene vil jeg si at det ligger ett sted mellom Mexicanske og US priser. Nå som jeg er her i Belmopan må jeg gjøre ett valg. Det finnes (så vidt jeg vet) bare 2 veier fra Belize til Guatemala. Den ene veien går vest fra Belmopan så hvis jeg skal ta denne er det bare ett par timer kjøring til Guatemale. Den andre veien går helt syd i Belize, å så må man ta ferge over til Guatemala. Men om disse båtene frakter kjøretøy vet jeg ikke noe om enda. Livingston i Guatemala er det ene stedet fergen går til, men det finnes ikke veier ut fra Livingston så det er ikke ett alternativ, men fra Puerto Barrios skal det finnes veier videre inn i Guatemala og Honduras.

 

2 kommentarer om “Dag 4 – 5 i Belize. Corozal – Belmopan”

    1. Open Street Maps kjenner jeg til. Jeg får gi gps’en en sjanse til i ett land til før jeg gjør noe. Ikke det store problemet så langt. Ett papir kart, wifi en gang i mellom og en gps med ett noen lunde kart fungerer også. Det er tross alt bare 16.000km igjen 🙂

      Seriøst. Takk for tipset. Jeg skal sjekke ut disse alternativene hvis det ser ut til at gps’en er like dårlig i Guatemala.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..