Dag 6 i El Salvador. Suchitoto – Dolores

2015-10-21-22_59_10-My-Adventures---My-Adventures

Våknet til blå himmel, sol og en morgentemperatur på 20 – 25 grader. Minibankene i Suchitoto nekter å betale ut penger til meg så det begynner å minke med kontanter 😦 Etter en liten stopp på en hyggelig liten kafe satte vi kursen ut av byen for å forsøke å finne veien som skulle føre oss rundt denne innsjøen. På vei ut av byen havner jeg bak en pickup med 4 uniformerte bake på planet og 3 fanger som sitter med hendene på ryggen og hode senket. Noen hadde nok hatt en tung formiddag.

Jeg hadde lagt inn en kjørerute på gps’en men det er meget vanskelig å navigere etter gps i disse områdene og det er til tider dårlig med skilter så når vi hadde kjørt ett par km på utsiden av byen forsto jeg at vi hadde bommet på avkjøringen ett eller annet sted. 3 eldre karer sto å ventet på bussen så vi stoppet å snakket med de. Normalt er det egentlig bortkastet å spørre etter veien for spør man 2 personer får man som regel 2 forskjellige svar. Men disse karene hadde vist oss riktig vei å dermed kunne vi begynne på en flott, svingete asfaltert vei som ikke inneholdt alt for mange huller. Flere steder kunne vi se at regnværet de siste dagene hadde dratt store mengder med jord ut i veien.

Etter ett lite stykke ville John stoppe pga en lyd i sykkelen. Det viste seg at bolten vi hadde satt inn i rammen i Suchitoto berørte kjeden. Bolten var ikke lenger enn at den stakk baks 2mm på utsiden av mutteren så å bare kutte bolten ville ikke nytte. Så vi kuttet også mutteren med ca 3mm. Heldig vis hadde jeg tatt med meg en «rottehale» på turen så dermed kunne vi komme til å få kuttet bolten mens den var montert på sykkelen. Temperaturen var steget til rundt 30 grader, vi sto parkert i solen for å få godt lys til arbeidet å svettet rant før bolten var kappet. I tillegg hadde selvfølgelig store deler av lokalbefolkningen studert hva vi holdt på med.

På østsiden a Lake Suchitlan fikk vi en flott utsikt over Lake Suchitlan som så vidt jeg vet mates av elven Lempa River (Rio Lempa) som er en 422km lang elv som går gjennom deler av Guatemala, Honduras og ender til slutt opp i Pacific Ocean i San Vicente området i El Salvador.

Vi endte til slutt dagen i en liten by som heter Dolores. Hotellet var rent, ryddig, stille og rolig og eneste husdyrene de har her er de små brune koselige maurene.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..