Dag 3 i Guatemala. Turist i Isla De Flores

Vi bestemte oss for å bli i Flores en ekstra dag, for å få gjort noen ting som sto å ToDo listen. Begge to trengte å skifte olje på syklene våre og begge trengte å få vasket litt klær. Så på vei opp til frokostplassen leverte vi klærne inn til vask. Etter en frokost, litt Internett surfing, pluss en siesta tok vi oss en tur på syklene for å finne ett sted å få kjøpt og skiftet olje. Egentlig skulle jeg hatt 15-50 olje men endte opp med 20-50. Oljefilter hadde jeg selv så nå er dette også skiftet. Hvis jeg passerer en BMW dealer ett eller annet sted gjennom syd eller mellom Amerika skifter jeg nok en gang til og kjøper ett ekstra filter.

 

Har også brukt litt tid på å sjekke ut hvilke muligheter det er for å komme seg fra Panama til Colombia. Så vidt jeg vet har den fergen som skulle gå sluttet før den egentlig begynte. Men det skal finnes en seilbåt og en Roro ferge. Roro fergen kostet 459USD

Roro ferry Panama - Colombia
Roro ferry Panama – Colombia

 

og seilbåten Stahlratte skulle ha 1030USD.

Stahlratte
Stahlratte

Den er bygget i 1903 i Nederland å er 38.5 meter så vidt jeg har funnet ut. Selve turen er på 5 dager å her er kort oppsumering av hvordan dagene er planlagt:

1st day: (loading motorcycles) as soon as you arrive to carti aeropuerto we will take your luggage on board and prepare bikes for loading. we load the bikes and drop you on one of the pitouresque guna islands where you spend the rest of the day and the first night in a guna hut (dinner included) for 30us

2nd day: we will take you on board for breakfast around 8am to 8:30 After breakfast we will take on board the rest of the passengers (the ones without motorcycles). Then we will do the immigration (stamping out passports and motorcycle papers) with the panamanian immigration officer in Carti or we have to move to «El Porvenir» island wich is a 45 minutes sail away from Carti. After the immigration we will head for «Cayos Coco Bandero» wich will take us about 3.5 to 4 hours. In «Coco Bandero Cays» you will have time for some snorkeling or relaxing untill the beach BBQ will start at about 4:30pm. After that there will be a big bonfire and…partytime.

3rd day: After another «Stahlratte»-breakfast you will be free to spend your time snorkeling at the fabolous reefs in the area, trying the ropeswing, relaxing on board the ship or on one of the most beautifull beaches of the caribbean sea. There will be lunch and dinner and after that….maybe another party?

4th day: We will lift anchor at about 5:30 am and sail out to the open sea and take course to Cartagena. We will try to catch some tuna or kingfish on the way….

5th day: We will arrive in Cartagena at about 11 am. You can start packing while we wait for immigration. At about 2 pm after lunch we will drop you off on shore a 5 minutes taxiride from Getsemani, the centre of town where all the hostels are located. The legalization of the motorcycles (customs) will be done the day after the arrival. Thats when we will unload the bikes, too. (If we arrive on a saturday we will have to wait for customs and unloading untill the next monday…and you will have to stay in a hostel for these days.

 

Så det handler altså om litt mer enn en ren frakt fra A til B å det ser ut til at de har en del artige aktiviteter også. F.eks. Knutboarding.

knutboarden
knutboarden

Så vidt jeg har funnet ut går det en båt 23 oktober. Det vil si at hvis jeg kjører 110-120 km pr. dag rekker jeg frem til Panama i tide. Har sendt en mail til Stahlratte i dag å venter spent på svar for å høre om båten faktisk går og om det er plass.

 

Ellers så har det ikke skjedd så masse. Tok dette elendige bildet med avkappede hoder, men viser like vell hvordan damene sitter bakpå en sykkel i disse traktene.

Flores Guatemala
Flores Guatemala

 

 

For første gang siden Florida har jeg altså en plan. Oppholdet her i Guatemala blir derfor relativt kort siden jeg skal gjøre ett forsøk på å nå båten i Panama den 23, men Mellom Amerika vil fortsatt være her å kan besøkes igjen.

Ellers så er det veldig behagelig å være steder hvor man tar med seg 100kr  ut på byen, å da har man til både middag, øl og drink enda man har vært på såpass fancy sted at de har råd til å leie vakter som står der med sine pumpehagler å visiterer gjestene som kommer inn.

Flores Guatemala
Flores Guatemala
Flores Guatemala
Flores Guatemala

 

2 kommentarer om “Dag 3 i Guatemala. Turist i Isla De Flores”

    1. Hmmm- Jeg trodde det var ferryxpress som ikkr gikk. Merkelig…… Finnes mange forumer man kan spørre siden folk gjør dette hele tiden, men hvis jeg ikke skal ta ferge betyr det ikke så mye.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..