Dag 2 i Argentina. Gobernador Gregores – El Calafate

Vi reiste fra Gobernador Gregores men mistet kontakten med hverandre i det vi skulle kjøre ut av ‘byen’. Stedet har i underkant av 5000 innbyggere, har 1 minibank som ikke fungerer, 1 bensinstasjon som noen ganger har bensin og 1 bar som heter Coyote bar. Så det er egentlig godt gjort å miste hverandre 🙂

Etter noen km med grus kom jeg ut på asfalten igjen og kjørte på denne til jeg kom til en strekning på 72 km med grus. Stort sett var det en grei grusvei men tidvis var det ett tykt lag med småstein (diameter 5-10cm) og når man kjører på ett slikt underlag blir det som å stå på skøyter 🙂 Men jeg kom meg gjennom og kunne fortsette på asfalten igjen. Siste stykket på grusen kjørte jeg mens vinden holdt på å ta seg opp, så jeg var litt kin på å bli ferdig med den før vinden nådde topp styrke. I følge han som drev hostel’et vi bodde på i går var det ikke unormalt at motorsyklister kom inn til Gobernador Gregores etter at de hadde gått på trynet med sykkelen på denne strekningen i sterk vind.

 

 

Litt dyreliv var det også langs veien og de fleste skal selvfølgelig gjøre ett forsøk på å krysse rett foran når man kommer kjørende.

F.eks disse Rhea fuglene som ikke kan fly.

Rhea, Patagonia, Argentina
Rhea, Patagonia, Argentina

 

Det var også en del Patagonian Fox med svart haletipp langs veien. Disse virket helt uredd for mennesker og hvis du kastet til de litt mat kom de gladelig og tok det med seg.

Patagonian Fox
Patagonian Fox
Patagonian Fox
Patagonian Fox

 

I tillegg til disse dyrene og litt annet var det selvfølgelig flott natur. Bildene er muligens ikke de beste men å se det med sine egne øyne var fantastisk.

Patagonia Argentina
Patagonia Argentina
Patagonia Argentina
Patagonia Argentina
BMW F800GS in Patagonia Argentina
BMW F800GS in Patagonia Argentina

 

Jo lenger syd jeg kommer jo flere mc folk treffer man. Jeg tror jeg har truffet flere motorsyklister her i sydlige delen av Argentina og Chile enn jeg har truffet i løpet av hele turen. Det skyldes nok også pga at jeg til tider ikke har kjørt på de vanlige mc veiene men uansett er det tydelig at jeg nå nærmer meg målet for turen.

Siden kartet ikke er oppdatert på en stund legger jeg ut ett lite print scrn av Google map med ett punkt for hvor El Calafate er. Det var muligens ikke alle som trodde jeg skulle klare å gjennomføre denne reisen og det er fortsatt en risiko for at jeg ikke klarer det, men uansett er jeg i alle fall nå så nærme Ushuaia at sjansen for at jeg skal klare det er større enn noen gang tidligere.

El Calafate
El Calafate

 

2 kommentarer om “Dag 2 i Argentina. Gobernador Gregores – El Calafate”

  1. Stå på Jarle, nå er du snart framme. Og forsett med både å skrive og ta bilder. Det er mange som følger med. Hilsen fetter Bjørn S.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..